YAZARA MAİL GÖNDER Pırasalı hamsi buğulaması

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Hamsileri iyice yıkayın ve süzün. Pırasaları çok ince bir şekilde doğrayın. Zeytinyağını tencereye koyun. Üzerine pırasaları ve hamsileri ilave edin. Baharatlarını ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın ve hiç su koymadan kısık ateşte 20 dakika pişirin. Dilimlenmiş domates, limon ve turpla süsleyin.

MALZEMELER

1 kg. hamsi
2 adet pırasa
1/2 su bardağı zeytinyağı
1 adet turp
1 adet domates
1 adet limon
1/2 demet maydanoz
Tuz
Karabiber

TAVUKLU UN ÇORBASI
Tüm malzemeyi bütün olarak bol suda 15 dakika kaynatıp süzün ve dört su bardağını bir tencereye koyup kaynatın. Üzerine tereyağı ekleyip altını kısın. Tuzunu ayarlayın. Bir kasede un, süt ve yumurta sarısını karıştırın, bir-iki kaşık tavuk suyu ekleyerek ılıtın. Harcı çorbaya yavaş yavaş ve karıştırarak ekleyin. Üç-dört dakika daha kaynatıp ocaktan alın

MALZEMELER

3 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı süt
1 adet yumurtanın sarısı
Tuz

TAVUK SUYU İÇİN:
1 adet tavuk göğsü
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1/2 adet havuç

CEVİZLİ DİLİM
Un, yumurta sarısı, pudra şekeri ve vanilyayı yoğurun ve 15 dakika dinlendirin. Harcı için; cevizle pudra şekerini karıştırın. Bir yumurtanın tamamını, iki yumurtanın da beyazını ekleyin, iyice karıştırın. Hamuru yağlanmış bir tepsiye ince döşeyin. Harcı hamurun üzerine yayın. Önceden ısıtılmış fırında pişirin.

MALZEMELER

8 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı margarin
2 adet yumurtanın sarısı
3 çorba kaşığı pudra şekeri
1 çay kaşığı vanilya

HARCI İÇİN:
2 çay bardağı çekilmiş ceviz içi
3 yumurta
Pudra şekeri

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.