Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Pastırmalı ekmek

Bir ekmeğe çapraz şekillerde kesikler yapın. Küp doğranmış pastırmaları, rendelenmiş kaşar ve tulum peynirini bir kapta karıştırın. Üzerine kıyılmış dereotu ve maydanozu ekleyin. Kurutulmuş domatesi dilimleyip ekleyin. Bu karışımı kestiğiniz ekmeğin boşluklarına yerleştirin. Fırında 10 dakika pişirin.

MALZEMELER

1 adet somon ekmeği
10 gr. pastırma
100 gr. kaşar peyniri
50 gr. tulum peyniri
3 dal maydanoz
3 dal dereotu
3 adet kurutulmuş domates

Tavuk köfte


Kıyma, haşlanmış pirinç, rendelenmiş soğan, galeta unu, yumurta, kıyılmış maydanoz, salça, dövülmüş sarımsak ve baharatları yoğurun. Dilediğiniz şekilde köfte hazırlayıp buzdolabında 15 dakika kadar dinlendirin. Köfteleri ızgarada ya da yağsız tavada pişirip servis yapın.

MALZEMELER

600 gr. tavuk kıyma
1 çay bardağı haşlanmış pirinç
1 soğan
4 diş sarımsak
4 dal maydanoz
1 çorba kaşığı salça
3 çorba kaşığı galeta unu
1 yumurta
Tuz, karabiber, kimyon, kırmızı pul biber

Yulaflı peynirli ezme


Yufkayı elinizle parçalayıp fırın tepsisine yerleştirin. 200 derecedeki fırında 20 dakika pişirin. Sarımsakları dövüp yoğurtla karıştırın. Yufkaları salça, lor peyniri, zeytinyağı, baharatlar, yulaf ezmesi ve sarımsaklı yoğurtla karıştırın. Servis tabağına alıp seklini verin ve üzerini maydanozlarla süsleyin.

MALZEMELER

1 su bardağı yulaf ezmesi
1 adet yufka
200 gr. lor peyniri
1 çorba kaşığı salça
Pul biber
Tuz
Karabiber
Kekik
1/2 çay bardağı zeytinyağı
2 çorba kaşığı yoğurt
2 diş sarımsak
Maydanoz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA