Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Ayvalı turta

Ayvalara su ve karanfili ekleyip pişirin. Suyunu çekince toz şekeri koyup iki dakika daha pişirin. Un, tereyağı ve tuzu soğuk suyla yoğurun. Hamuru ikiye ayırıp kalıp büyüklüğünde açın. Bir hamuru yağlanmış kalıba, kenarlarını da kaplayacak şekilde yerleştirin. Üzerine ayva, tarçın ve ceviz koyun. Diğer hamuru üzerine kapatın. Fırında pişirin.

MALZEMELER

2.5 su bardağı un
5 çorba kaşığı soğuk tereyağı
1/2 çay kaşığı tuz
2-3 çorba kaşığı soğuk su

İÇİ İÇİN:
3 adet ayva
1 çay bardağı su
2 adet karanfil
1.5 çay bardağı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın
8 adet iri kıyılmış ceviz

PATLICANLI ŞEHRİYE PİLAVI
Küp küp doğranmış patlıcanları ve rendelenmiş soğanı tereyağında kavurun. Üzerine arpa şehriyeleri ve sıcak suyu ekleyip 20 dakika pişirin. Kuş üzümlerini de ekleyip beş dakika pişirin. Pilavı dinlendirip servis yapın.

MALZEMELER

1.5 su bardağı arpa şehriye
2 patlıcan
1 soğan
3 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı kuş üzümü
Tuz, karabiber

KURU ERİKLİ ET
Eti tereyağında kavurun, yağını süzerek bir tabağa aktarın. Tavada kalan yağa dövülmüş ceviz, su ve kızılcık suyunu ekleyin. Bir-iki taşım kaynattıktan sonra kavurduğunuz eti ilave edin. Kapağını kapatıp çok kısık ateşte 45 dakika pişirin. Kuru erikleri 10 dakika ılık suda bekletin. Suyunu süzüp tencereye ekleyin. 10 dakika daha kısık ateşte pişirin.

MALZEMELER

1 kg. kuşbaşı dana eti
2 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı ceviz
1 su bardağı su
10 çorba kaşığı kızılcık suyu
200 gr. çekirdeksiz kuru erik
Tuz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA