Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Acılı Adana

Kıyma ve ince kıyılmış soğanı yoğurun. Kıyılmış maydanoz ve sarımsağı da içine koyun. Elinizle yoğurmaya başlayın ve içine tereyağını ekleyip ete yağı yedirin. Acı biberi tuz ve karabiberi de ekleyin ve bu karışımı elinizi suya batırıp kalın kebap şişlerine geçirin. Fırın tepsisine koyup ızgarada ya da normal kızgın fırında fırın telinin üzerinde ara sıra çevirerek pişirin.

MALZEMELER

700 gr. kuzu kıyma
1 adet soğan
1/2 demet maydanoz
3 diş sarımsak
2 çorba kaşığı kırmızı pul biber
100 gr. tereyağı
Tuz, karabiber

PATATES HALKASI

Haşlanıp ezilmiş patateslerin üzerine bir yumurta, beyaz peynir, sıvı yağ, maydanoz, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Milföy hamurlarını streç film üzerine uç kısımları üst üste gelecek şekilde yerleştirin. Üzerine un serpip açın. Patatesli harcı yayın. Streç film yardımıyla hamuru rulo yapın. Üzerine yumurta sarısı sürün. Rendelenmiş kaşar peyniri serpip pişirin.

MALZEMELER

5 adet patates
5 adet milföy hamuru
2 adet yumurta
100 gr. beyaz peynir
3 çorba kaşığı sıvı yağ
4 dal maydanoz
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz, karabiber

MANTARLI BÖREK

Un, tuz ve ılık suyu yoğurup yumuşak bir hamur yapın. Altı adet beze yapıp üzerine sıvıyağ dökün, üç saat kadar bekletin. Yarım ay şeklinde doğranmış soğanları ve mantarları tereyağında 15 dakika kadar kavurun. Üzerine kıyılmış dereotu ekleyin. Hamur bezelerini elinizle çekerek açın. Bir kenarına iç harçtan koyup rulo yapın. Fırında pişirin.

MALZEMELER

4 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un

İÇİ İÇİN:
250 gr. mantar
2 adet soğan
1/2 demet dereotu
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA