Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Etli pırasa

1 kg. pırasa
400 gr. iri doğranmış kemiksiz kuzu eti
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
1 çorba kaşığı salça
Tuz, karabiber
Pırasaları temizleyip 2 santim uzunluğunda verev doğrayın. Yemeklik doğranmış soğanı tereyağında soteleyin. Üzerine eti ekleyin, suyunu salıp çekene dek kavurun. Salçayı bir su bardağı sıcak suda açın ve tencereye ekleyin. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Yemeğin üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyerek et ve pırasa yumuşayana dek pişirin.

Buğday pilavı
1 adet soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet havuç
1 su bardağı aşurelik buğday
1 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
1 çay bardağı ceviz içi
Buğdayı, üzerini geçecek kadar suyla 10 dakika kaynatın. Ocaktan alıp bir bardak soğuk su ilave edin, sabaha kadar bekletin. İnce kıyılmış soğan, ceviz içi ve rendelenmiş havucu tereyağında kavurun. Üzerine buğdayı ilave edip birkaç dakika daha kavurun ve fasulyeyi ekleyin. Birkaç dakika kavurduktan sonra üzerini geçecek kadar su koyarak pişirin.

Badem ezmeli kurabiye
2 su bardağı un
1 çay bardağı toz şeker
1 paket kabarma tozu
1 paket vanilya
100 gr. tereyağı
1 çorba kaşığı yoğurt
Bademli harç için:
100 gr. badem
1 yumurtanın akı
1 çorba kaşığı toz şeker
Un, şeker, yumurta, vanilya, yoğurt, kabartma tozu ve yağı yoğurun. Toz haline getirilmiş badem, toz şeker ve yumurta akını karıştırıp yumuşak bir macun yapın, rulo haline getirin. Hamuru açın, bademli harcı ortasına koyup beraber rulo yapın. Tepsiye dizip 200 derecedeki fırında 20 dakika pişirin. Fırından çıkarınca sıcakken üzerine şeker serpin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA