YAZARA MAİL GÖNDER Arpacık soğanlı tartölet

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Arpacık soğanları 15 dakika haşlayıp süzün. Üzerine toz şeker ekleyip tereyağında sote edin. Kıyılmış taze soğan, tuz ve karabiber ilave edip birkaç dakika daha soteleyin. Yağlı kağıt serilmiş tartölet kalıplarına karışımı paylaştırın. Milföy hamurlarını unlu zeminde kalıpların kenarlarından yarım parmak sarkacak büyüklükte açın ve soğanların üzerine döşeyin. Fırında pişirin.

MALZEMELER

400 gr. arpacık soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı toz şeker
2 dal taze soğan
4 adet milföy hamuru
2 çorba kaşığı un
Tuz, karabiber

LİMONLU MUHALLEBİ
Unu tereyağında kavurun, sütü ve şekeri ekleyip karıştırarak pişirin. Ocaktan alınca içine vanilyayı ekleyin ve 10 dakika mikserle çırpın. Muhallebi ılınınca limon suyunu ilave edip karıştırın. Tepsiye tereyağı sürün, şeker serpin. Toz haline getirdiğiniz bisküvileri yayın, spatulayla düzeltin. Üzerine muhallebiyi döküp limon dilimleriyle süsleyin.

MALZEMELER

4 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı tereyağı
3 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
2 paket vanilya
1 çorba kaşığı tarçın
2 adet limon
1 adet yeşil limon
2 paket kepekli bisküvi

ISPANAKLI ÇORBA

Tavuğu haşlayıp didikleyin. Ispanak köklerini doğrayıp tavuk suyunda haşlayın. Unu, tereyağında kavurup soğuk sütü ilave edin. Bir taşım kaynatın. Sosu ıspanakların üzerine gezdirip tavukları katın. Pul biberi, tereyağında pembeleştirip çorbanın üzerine gezdirin. Dövülmüş sarımsak ve sirke ile servis yapın

MALZEMELER

1 adet tavuk göğsü
5 su bardağı su
1/2 kg. ıspanak kökü
3 kaşık tereyağı
3 kaşık un
1.5 su bardağı süt
1/2 tatlı kaşığı tuz, pul biber
1 diş sarımsak
1 çay bardağı üzüm sirkesi

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.