YAZARA MAİL GÖNDER Nohut çorbası

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Akşamdan ıslattığınız nohudu yumuşayana dek haşlayın, kabuklarını soyup püre haline gelinceye kadar robotta çekin. Tavuk suyunu kaynatın. Üzerine nohudu ekleyin. Tuzunu ayarlayıp 25-30 dakika pişirin. Üzerine tereyağını ekleyin. Birkaç dakika pişirip tarçın, kimyon ve limon suyu katarak karıştırın.

MALZEMELER

1 su bardağı nohut
6 su bardağı tavuk suyu
3 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tarçın ve kimyon
1/2 limonun suyu
Tuz

ZEYTİN EZMELİ BİSKÜVİ
Tereyağı, yumurta sarısı, hardal, rendelenmiş kaşar peyniri, pul biber, un ve tuzu yoğurun. Düz bir zeminde yarım santim kalınlığında açın ve karelere kesin. Unlanmış ve yağlanmış fırın tepsisine dizin, üzerine yumurta akı sürüp çörekotu serpin. 200 derece fırında 25 dakika pişirin. Krema, lor peyniri, kapari, maydanoz ve zeytin ezmesini robottan geçirin. İki bisküvi arasına kremadan koyup kapatın.

MALZEMELER

4 çorba kaşığı tereyağı
1 adet yumurta sarısı
2 çorba kaşığı hardal
100 gr. kaşar peyniri
1 çay kaşığı pul biber
2.5 su bardağı un
Tuz

KREMASI İÇİN:
4 çorba kaşığı krema
100 gr. lor peyniri
1 çorba kaşığı kapari
4-5 dal maydanoz
2 çorba kaşığı yeşil zeytin ezmesi

ŞEKERSİZ KABAK TATLISI
İri iri doğranmış kabakları çok az su ilave ederek kısık ateşte pişirin. Kaynamaya başlayınca içine karanfil, tarçın ve limon suyu ekleyip pişirmeye devam edin. Kabaklar yumuşayınca servis tabağına alın. Üzerine tereyağını ve balı ekleyip tatlandırın. Soğuyunca servis yapın.

MALZEMELER

700 gr. bal kabağı
2 adet karanfil
1 adet kabuk tarçın
1 adet limon suyu
1 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı bal

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.