Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Sebzeli tavuk

1 adet tavuk göğsü
6 adet sivri biber
1 adet havuç
2 adet domates
1 adet soğan
2 adet patates
1 çorba kaşığı margarin
Tuz, karabiber
Tencereye margarini koyun. Sırasıyla doğranmış soğanı, patatesi ve havucu kavurun. Kuşbaşı doğranmış tavukları da ilave edin. Doğranmış sivri biberleri ekleyin. Tavuklar iyice pişince küp küp doğranmış domatesi ekleyin. Tuzunu ve karabiberini ayarlayın. Tencerenin kapağını kapatarak beş-altı dakika pişirin.

Mercimekli salata
2 adet kırmızı soğan
1 demet taze soğan
1 su bardağı yeşil mercimek
1/2 su bardağı pirinç
1 su bardağı mısır
1/2 demet maydanoz, dereotu ve nane
1 tatlı kaşığı kimyon
4 çorba kaşığı nar ekşisi
1/2 su bardağı zeytinyağı
1 adet limonun suyu
Tuz
Mercimeğe su ekleyip beş dakika kaynatın. Altını kapatıp üzerine bir su bardağı soğuk su ekleyip süzün. Yeniden tencereye alıp suyla haşlayıp süzün. Pirinci, diri kalacak şekilde haşlayıp süzün. Mercimeğin üzerine pirinç, mısır, piyazlık doğranmış kırmızı soğan, kıyılmış yeşillikler, doğranmış taze soğan, kimyon ve tuz ilave edin. Nar ekşisi, zeytinyağı ve limon suyunu karıştırıp salatanın üzerine gezdirin.

Karışık komposto
1 kg. kuru erik
200 gr. kuru üzüm
15 adet kuru kayısı
2 su bardağı şeker
2 adet tane tarçın, karanfil
2 litre su
Erikleri, üzümleri ve kayısıları yıkayıp tencerenin içine yerleştirin. Üzerine şekeri dökün. Tarçın ve suyu da üzerine ekleyip karıştırın. Meyveler yumuşayana kadar pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA