Türkiye'nin en iyi haber sitesi

1 çorba kaşığı pekmez
400 gr. tavuk eti
1 paket makarna
1 çay kaşığı sıvı yağ
1 çorba kaşığı tereyağı
6 adet arpacık soğan
1 çorba kaşığı toz şeker
Tuz
Tavuk etini haşlayıp didikleyin. Makarnayı haşlayın. Süzüp servis tabağına alın. Arpacık soğanları tereyağında hafif rengi dönene kadar soteleyin. İçine pekmez ve toz şeker ilave edin. Karamelize olana dek kavurun. Üzerine tavuğu ekleyip bir dakika kadar kavurmaya devam edin. Harcı makarnanın üzerine boşaltıp servis yapın.

Taze soğanlı poğaça
2 yumurta
1 demet taze soğan
3 çorba kaşığı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
Kabartma tozu
2 su bardağı un
1 çay bardağı mısır unu
2 çorba kaşığı ufalanmış peynir
3 dal maydanoz
Taze soğanı ve maydanozu kıyın, içine yoğurt, sıvı yağ, mısır unu ve ufalanmış beyaz peyniri ekleyip yoğurmaya başlayın. Üzerine yumurtaları ekleyip yumuşak bir hamur olana dek yavaş yavaş un ekleyip yoğurun. Hamurdan cevizden büyük parçalar kopartıp yuvarlayın. Tepsiye dizin. 190 derecedeki fırında pişirin.

Domatesli semizotu salatası
2 adet domates
1/2 demet semizotu
4 diş sarımsak
3 adet salatalık
1 limonun suyu
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Kırmızıbiber, tuz
Domateslerin üst kısımlarını kesip içlerini oyun. Semizotunu yıkayıp doğrayın. Semizotunu, rendelenmiş sarımsakları, küçük doğranmış salatalıkları, limon suyunu, tuzu ve kırmızı biberi bir kapta karıştırın. Karışımı domateslerin içine yerleştirin. Üzerine zeytinyağı gezdirin. Servis tabağına alarak servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
YAZARA MAİL GÖNDER