Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Yüzük çorbası

Mantıyı tuzlu suda 5-10 dakika haşlayıp süzün. Üzerine et suyunu ilave edin. Yarım su bardağı nohudu ve tuzu ekleyin. 10 dakika kaynatın. Tavada tereyağını eritin. Salça, dövülmüş sarımsak ve naneyle birlikte birkaç dakika karıştırın. Çorbaya ilave edin. Limon suyunu çorbanın üzerine gezdirip servis yapın.

MALZEMELER

250 gr. mantı
4 su bardağı et suyu
Yarım su bardağı haşlanmış nohut
5 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı salça
1 diş sarımsak
1 çorba kaşığı limon suyu
Yarım çorba kaşığı nane
Tuz

HAVUÇ PASTASI
Yumurtaları toz şekerle çırpın. Kabartma tozu ve karbonat dışındaki tüm malzemeleri karıştırın. Kabartma tozu ve karbonatı ekleyip 40 dakika pişirin. Kek soğuduktan sonra ikiye bölün, arzu ettiğiniz meyve suyuyla ıslatın. Krem şantiyi sütle çırpıp kekin üzerine sürün. Haşlanıp blender'dan geçirilmiş havuç ve kayısılarla kekin üstünü kaplayın.

MALZEMELER

10 orta boy havuç
10 kuru kayısı
4 yumurta
2 su bardağı toz şeker
2.5 su bardağı un
1 su bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı tarçın
1 su bardağı çekilmiş ceviz
Kabartma tozu
Karbonat
1.5 su bardağı meyve suyu

ÜZERİ İÇİN:
2 paket krem şanti
2 su bardağı süt

ÇİKOLATALI FINDIK KURABİYESİ
Çikolatayı rendeleyin. Tereyağı ve pudraşekerini mikserle çırpın. Fındıkları ve çikolatayı ekleyip yoğurun. Elinizi ıslatıp hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı dizin. 190 derece fırında 15-20 dakika pişirin.

MALZEMELER

1 paket bitter çikolata
100 gr. tereyağı
250 gr. ince çekilmiş fındık
1 su bardağı pudra şekeri

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA