Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Elma dolması

Üzümleri iki su bardağı su ve sumakla kaynatın. Pirinci tuzlu ılık suda bekletip süzün. Bademleri kaynar suda bekletip kabuklarını soyun. Kayısıları ikiye bölüp ılık suda bekletin. Eti, bir su bardağı üzüm suyunda pişirin. Elmaların üstünü kapak şeklinde kesip içlerini temizleyin. Kıyma, pirinç, tuz, karabiberi üç çorba kaşığı su ilave edip yoğurun, elmalara paylaştırın. Kapaklarını kapatın. Eti tencereye alın. Üzerine elmaları dizin. Kalan üzüm suyundan bir su bardağı ekleyip pişmeye bırakın.

MALZEMELER

6 adet yeşil elma
600 gr. kuşbaşı kuzu eti
200 gr. koyun kıyması
500 gr. siyah üzüm
2 tatlı kaşığı tane sumak
2 çorba kaşığı pirinç
150 gr. badem
150 gr. kuru kayısı
Tuz, karabiber

MİLFÖY PASTA
Milföy hamurlarından yuvarlaklar kesip tepsiye dizin ve kızarıncaya kadar pişirin. Çıkartıp ortasına bastırarak çukurlaştırın. Süt, un ve şekeri muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Soğuyunca içine toz kremşantiyi ekleyip karıştırın. Kremayı milföylerin üzerine dökün. Dilediğiniz şekilde süsleyin.

MALZEMELER

6 adet milföy hamuru

KREMASI İÇİN:
1 litre süt
1 su bardağı un
1/2 su bardağı şeker
1 paket toz kremşanti

PATATES BEĞENDİ
Soğanı kavurun. Üzerine eti koyup pişirin. Sivri biberi ilave edin. Biber kavrulunca salça, limon suyu ve unu ekleyip kavurun. Üzerine su, tuz ve karabiber ekleyip pişirin. Patatesleri haşlayıp ezin. Ilık süt, muskat, kalan tereyağı, tuz ve karabiber ekleyin. Boza kıvamına gelince kaşar peyniri ilave edin ve eriyince ocaktan alıp servis yapın.

MALZEMELER

1 kg. patates
4 kaşık tereyağı
1 soğan
500 gr. kuşbaşı kuzu eti
4 sivri biber
1 kaşık salça
1 çay kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı un
1 bardak sıcak su
1.5 su bardağı süt
Muskat
Kaşar peyniri

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA