Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Beğendili tavuk sote

Kuşbaşı kesilmiş tavuk etlerini biraz yağda soteleyin. Küçük küçük kesilmiş biber ve domatesleri ekleyip sotelemeye devam edin. Tuz ve karabiberi ekleyin. Unu tereyağında kavurun. Üzerine sütü ilave edin, karıştırarak pişirin. Ezilmiş patlıcanı ekleyip karıştırın. Beğendinin üzerine tavuk soteyi koyarak servis yapın

MALZEMELER

600 gr. tavuk göğüs eti
2 adet sivri biber
2 adet domates
4 adet közlenmiş patlıcan
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı un
2 su bardağı süt
50 gr. kaşar peynir
Tuz, karabiber

BUHARA PİLAVI
Pirinçleri 10 dakika suda bekletin. Eti, üç su bardağı suyla 20 dakika pişirin. Soğanı rendeleyip tereyağında kavurun. Küp doğranmış havuçları ekleyin. Doğranmış kırmızı biberi ve haşlanmış etleri de ekleyip beş dakika daha kavurun. Pirinci süzüp ilave edin. Et suyu, nohut, kuşüzümü, baharatlar ve rendelenmiş domatesi de ekleyip pişmeye bırakın.

MALZEMELER

2 su bardağı pirinç
250 gr. kuzu eti
1 adet soğan
2 adet domates
1 adet havuç
1 su bardağı haşlanmış nohut
2 çorba kaşığı tereyağı
1 tutam safran
2 tatlı kaşığı isot
2 tatlı kaşığı kuşüzümü
Tuz
Karabiber

SEMİZOTU SALATASI
Domateslerin üst kısımlarını kesip içlerini oyun. Semizotunu yıkayıp doğrayın. Semizotunu, rendelenmiş sarımsakları, küçük doğranmış salatalıkları, limon suyunu, tuzu ve kırmızı biberi bir kapta karıştırın. Karışımı içini açtığınız domateslerin içine yerleştirin. Üzerine zeytinyağı gezdirerek servis yapın.

MALZEMELER

2 adet domates
1/2 demet semizotu
4 diş sarımsak
3 adet salatalık
1 limonun suyu
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Kırmızıbiber
Tuz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA