Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Havuç köftesi

Havuçları haşlayıp ezin. Üzerine yumurta, kıyılmış maydanoz, un, ceviz, tuz, karabiber ve pul biber katıp karıştırın. Karışımdan bir çorba kaşığı alın ve başka bir çorba kaşığını üzerine kapatıp şekil verin. Köfteleri una bulayıp kızartın.

MALZEMELER

4 adet orta boy havuç
1 adet yumurta
10 dal maydanoz
4 çorba kaşığı un
1/2 çay bardağı dövülmüş ceviz
Tuz, karabiber, pul biber

PEYNİRLİ PİDE
Un, maya ve tuzu harmanlayın. Üzerine ılık sütü ekleyip yumuşak bir hamur tutun. Bu hamuru bezelere ayırıp 20 dakika dinlendirin. İç malzemeleri için ıspanağı yıkayıp yapraklarını ince kıyın. Üzerine lor peynirini ve yumurtayı ekleyip karıştırın. Dinlenmiş hamurları elinizle ya da merdaneyle açın. İç malzemeyi ortasına yerleştirin. Üzerine parçalara ayrılmış tereyağı koyun. Tepsiye dizip 25 dakika kadar pişirin.

MALZEMELER

3 su bardağı un
1 çorba kaşığı kuru maya
1 çay kaşığı tuz
1 su barağı ılık süt

İÇİ İÇİN:
500 gr. lor peyniri
100 gr. tereyağı
1/2 demet ıspanak
1 adet yumurta

PEKMEZLİ PASTA

Unu, pekmezi ve sütü tencereye alıp iyice özleşene kadar karıştırın. Daha sonra orta ateşte muhallebi kıvamına gelene dek kaynatın. İri kıyılmış cevizi de ekleyip karıştırmaya başlayın. Islatılmış cam bir tepsiye dökün, sıcakken üzerine Hindistan cevizi yayın. Buzdolabında birkaç saat soğutun. Üzerini cevizle süsleyip servis yapın.

MALZEMELER

1 su bardağı süt
1 su bardağı pekmez
4 çorba kaşığı un
1 çay bardağı kıyılmış ceviz
1 çay bardağı Hindistan cevizi

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA