YAZARA MAİL GÖNDER Kırmızı biberli karnabahar

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Karnabaharı çiçeklerine ayırıp tuzlu suda haşlayın. Kırmızı biberleri ayrı bir kapta yedi-sekiz dakika haşladıktan sonra kabuklarını soyun. Blender'a alıp üzerine zeytinyağı, limon suyu, pul biber ve tuz ekleyip çırpın. Karnabaharların üzerine bu sosu gezdirerek servis yapın.

MALZEMELER

500 gr. karnabahar
2 adet kırmızı biber
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet limonun suyu
1 çay kaşığı pul biber
Tuz

BALKABAKLI MİLFÖY

Kabakları ince ince dilimleyerek tencereye koyun. Üzerine tarçın ve şekeri ekleyerek, hiç su koymadan kendi suyuyla pişmeye bırakın. Kabaklar yumuşayınca üzerine tereyağını koyup püre yapın, soğumaya bırakın. Milföy hamurlarını yuvarlak kesip fırında kızartın. Çıkartıp aralarına kabak tatlısını paylaştırın. Üzerine pudra şekeri serperin.

MALZEMELER

4 adet milföy hamuru
300 gr. bal kabağı
1 su bardağı şeker
1 adet kabuk tarçın
1 adet limon suyu
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı pudra şekeri

KAHVALTI SALATASI

Dil peynirini ve salatalığı rendeleyin. Kırmızı dolmalık biberi ve domatesi ince şeritler halinde doğrayın. Salata yapraklarını, maydanozu ve rokayı elinizle iri parçalar halinde doğrayın. Tüm malzemeleri harmanlayın. Limon suyu ve zeytinyağını çırpıp salatanın üzerine dökün. Çekirdekleri çıkarılmış zeytinle süsleyerek servis yapın.

MALZEMELER

50 gr. dil peyniri
1 kırmızı dolmalık biber
1 domates
1 salatalık
10 adet zeytin
5 yaprak roka
1 adet kıvırcık
Maydanoz
Limon suyu
Zeytinyağı

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.