YAZARA MAİL GÖNDER Brokoli suflesi

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Tereyağını eritip un sararana kadar kavurun. Üzerine sütü ilave edin ve sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Brokolinin çiçek kısımlarını ince kıyın. Kıyılmış taze soğan ve maydanozu brokoliye ilave edin. Ilınmış sütlü karışımı ve yumurtaları brokoliye katıp karıştırın. Tuz, karabiber ve pul biber ekleyin. Yağlanmış sufle kaplarına pay edip 200 derece fırında pişirin.

MALZEMELER

400 gr. brokoli
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
1/2 demet taze soğan ve maydanoz
2 yumurta
Tuz, karabiber, pul biber

Nohutlu balık köftesi

Balığı ince ince kıyın, rendelenmiş soğan, galeta unu, bulgur ve baharatlarla yoğurun. Haşlanmış ve ezilmiş nohudu da katarak iyice yoğurun ve küçük köfteler yapın. Köfteleri galeta ununa bulayıp bir saat kadar dolapta bekletin. Kızgın yağda rengi dönene kadar kızartıp sıcak servis yapın.

MALZEMELER

500 gr. balık fileto
1 adet soğan
6 çorba kaşığı galeta unu
1 çay bardağı ince bulgur
1 su bardağı haşlanmış nohut
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber, kişniş


Hurmalı tart

Malzemeleri yoğurun. Mandalina büyüklüğünde bir parça ayırıp kalanını biraz büyük açın. Yağlanıp unlanmış tart kalıbına kenarlarını da kaplayacak şekilde yerleştirin. Hurmaları kıyın. Dövülmüş ceviz içi, kuru üzüm, kıyılmış hurma ve yumurtayı karıştırıp hamurun üzerine yayın. Ayırdığınız hamurdan uzun şeritler yapıp kafes şeklinde yerleştirin. Fırında pişirin. Fırından alıp üzerine bal dökün.

MALZEMELER

1 yumurta
2 çorba kaşığı yoğurt
3 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı toz şeker
2.5 su bardağı un İçi için:
20 hurma
100 gr. ceviz içi
1 çay bardağı kuru üzüm
3 yumurta
1 çay bardağı şeker
Üzerine:
Bal

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.