Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Pirinçli brokoli

600 gr. brokoli
1 çay bardağı pirinç
2 adet çarliston biber
2 adet havuç ve pancar
3 çorba kaşığı soya sosu
2 diş sarımsak
3 çorba kaşığı zeytinyağı
5 çorba kaşığı sirke
1 çay kaşığı toz şeker
Limon suyu
Tuz
Brokoliyi çiçeklerine ayırıp haşlayın. Soğuk suya atıp süzün. Pirinci, 30 dakika haşlayıp süzün. Havuç, biber ve pancarı jülyen doğrayın. Su, sirke ve tuzla 15 dakika haşlayın. Soğuduktan sonra tüm sebzeleri bir kaba alın, üzerine pirinci ekleyin. Sirke, zeytinyağı, soya sosu, toz şeker ve limon suyunu karıştırıp salatanın üzerine gezdirin.

Sütlü patates
12 adet orta boy patates
2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı tereyağı
1/2 paket krema
1 tatlı kaşığı renkli tane biber
1 adet taze sarımsak
3 dal taze biberiye
Tuz
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Patatesleri soyup halkalar halinde doğrayın. Üzerine süt, tereyağı, krema, tane biber ve tuz ekleyin ve yarı yarıya pişirin. Tencereden alıp bir fırın kabına dizin. Tencerenin dibinde kalan sütlü karışımı üzerine gezdirin. İnce kıyılmış sarımsak ve biberiye yapraklarını ekleyin. Rendelenmiş kaşar peynirini serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.

Zeytinli bazlama
2 adet bazlama ekmeği
20 adet siyah zeytin
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tutam şeker
1 çay bardağı süt
100 gr. rendelenmiş kaşar peyniri
Patatesleri soyup halkalar halinde doğrayın. Üzerine süt, tereyağı, krema, tane biber ve tuz ekleyin ve yarı yarıya pişirin. Tencereden alıp bir fırın kabına dizin. Tencerenin dibinde kalan sütlü karışımı üzerine gezdirin. İnce kıyılmış sarımsak ve biberiye yapraklarını ekleyin. Rendelenmiş kaşar peynirini serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA