Un, şeker, yumurta, vanilya, yoğurt, kabartma tozu ve yağı yoğurun, içine kıyılmış badem ekleyip biraz daha yoğurun. Hamurdan yuvarlak kurabiyeler yapıp üzerine tane badem batırın. 200 derecedeki fırında 20 dakika pişirin.
MALZEMELER
100 gr. badem
2 su bardağı un
1 çay bardağı şeker
1 paket kabarma tozu
1 paket vanilya
100 gr. tereyağı
1 çorba kaşığı yoğurt
1 yumurta
YAPRAK SARMA
Yaprakları kaynayan suda haşlayıp soğuk sudan geçirin. Soğanları rendeleyin, zeytinyağında kavurun. Üzerine salça, ezilmiş sarımsak ve baharatları koyup karıştırın. Bulguru, mercimeği ve üzerini geçecek kadar su koyup çok kısık ateşte 20 dakika pişirin. Suyunu çekince yaprakları bu harçla sarın. Dolmaları tencereye dizin, üzerine biraz zeytinyağı ve az su koyup bir tabak kapatın. Kısık ateşte pişirin.
MALZEMELER
200 gr. asma yaprağı
1 çay bardağı yeşil mercimek
2 adet soğan
1.5 çay bardağı pilavlık bulgur
1 tatlı kaşığı salça
2 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
Karabiber, tuz
BASTON GALETA
Mayayı ılık sütte beş dakika kadar bekletin. Üzerine şeker, tuz ve unu ekleyip yumuşak bir hamur yoğurup 20 dakika dinlendirin. Hamurdan, cevizden büyük parçalar kopartıp elinizle uzun çubuklar yapın. Yumurta akına bulayarak her tarafına sürün. Ay çekirdeği ve susam serpin, yuvarlayarak yapışmalarını sağlayın. Fırında pişirin.
MALZEMELER
2 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kuru maya
1 çay kaşığı şeker
1.5 su bardağı süt
5 çorba kaşığı susam
Ayıklanmış ay çekirdeğ