Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bademli kurabiye

Un, şeker, yumurta, vanilya, yoğurt, kabartma tozu ve yağı yoğurun, içine kıyılmış badem ekleyip biraz daha yoğurun. Hamurdan yuvarlak kurabiyeler yapıp üzerine tane badem batırın. 200 derecedeki fırında 20 dakika pişirin.

MALZEMELER

100 gr. badem
2 su bardağı un
1 çay bardağı şeker
1 paket kabarma tozu
1 paket vanilya
100 gr. tereyağı
1 çorba kaşığı yoğurt
1 yumurta

YAPRAK SARMA
Yaprakları kaynayan suda haşlayıp soğuk sudan geçirin. Soğanları rendeleyin, zeytinyağında kavurun. Üzerine salça, ezilmiş sarımsak ve baharatları koyup karıştırın. Bulguru, mercimeği ve üzerini geçecek kadar su koyup çok kısık ateşte 20 dakika pişirin. Suyunu çekince yaprakları bu harçla sarın. Dolmaları tencereye dizin, üzerine biraz zeytinyağı ve az su koyup bir tabak kapatın. Kısık ateşte pişirin.

MALZEMELER

200 gr. asma yaprağı
1 çay bardağı yeşil mercimek
2 adet soğan
1.5 çay bardağı pilavlık bulgur
1 tatlı kaşığı salça
2 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
Karabiber, tuz

BASTON GALETA
Mayayı ılık sütte beş dakika kadar bekletin. Üzerine şeker, tuz ve unu ekleyip yumuşak bir hamur yoğurup 20 dakika dinlendirin. Hamurdan, cevizden büyük parçalar kopartıp elinizle uzun çubuklar yapın. Yumurta akına bulayarak her tarafına sürün. Ay çekirdeği ve susam serpin, yuvarlayarak yapışmalarını sağlayın. Fırında pişirin.

MALZEMELER

2 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kuru maya
1 çay kaşığı şeker
1.5 su bardağı süt
5 çorba kaşığı susam
Ayıklanmış ay çekirdeğ

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA