Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Kereviz pane

Kerevizleri halka halka doğrayın. Su ve limon suyu ekleyerek 20 dakika haşlayıp kurulayın. Bir kaba un, pul biber, karabiber ve tuz koyup karıştırın. İkinci bir kapta yumurtaları çırpın. Üçüncü bir kaba da ince rendelenmiş kaşar peynirini koyun. Haşladığınız kerevizleri önce una, sonra yumurtaya, ardından kaşar peynirine, sonra yeniden una bulayarak kızgın yağda arkalı önlü kızartın. Yoğurtla servis yapın.

MALZEMELER

3 adet orta boy kereviz
1/2 limonun suyu
1 su bardağı un
1 tatlı kaşığı pul biber
2 adet yumurta
1 çay bardağı rendelenmiş eski kaşar peyniri
Tuz, karabiber

Tuzlu çörek


Yumurta, tereyağı, zeytinyağı ve yoğurdu karıştırın, kuru malzemeleri ekleyip yoğurmaya başlayın. Son olarak kuru maya ekleyip hamurdan yuvarlak şekiller yapın ve tepsiye dizin. Tepside 20 dakika dinlendirin. Üzerine yumurta sarısı sürün. 190 derecedeki fırında pişirin.

MALZEMELER

2 yumurta
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 su bardağı un
1 su bardağı yulaf
3 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı karbonat
1 paket kabartma tozu
1 çorba kaşığı yoğurt
1/2 çay bardağı zeytinyağı

Kurabiyeli muhallebi


Süt ve toz şekeri karıştırıp ısıtın. Unu tereyağında kavurup üzerine şekerli sütü dökün. Kakaoyu ekleyin ve karıştırarak muhallebi kıvamına gelene dek pişirin. Ocaktan alıp, içine dövülmüş acıbadem kurabiyesi ve çırpılmış yumurta sarısını ekleyip karıştırın. Bu karışımı kuplara pay edip buzdolabında soğutun.

MALZEMELER

1.5 su bardağı süt
1/2 su bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı kakao
5-6 adet küçük acıbadem kurabiyesi
1 adet yumurta sarısı

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA