Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Anasonlu gevrek

1 çay bardağı ay çekirdeği
4 çorba kaşığı tereyağı
5 çorba kaşığı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 adet yumurta
Aldığı kadar un
Tuz, karabiber
Bir kabın içine yağları ve bir miktar un koyup yoğurun. Anason, yumurtanın sarısı, kabartma tozu ve bir miktar daha un koyup hamuru kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurup unlanmış tezgahta açın. Üzerine yumurtanın akını üzerine sürüp ay çekirdeği dökün. Dilediğiniz şekilde kesip fırında pişirin.

Ekmekte köfte
6 adet sandviç ekmeği
300 gr. kıyma
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 dilim ekmek içi
1 adet patlıcan
3 adet sivri biber
Kimyon, tuz, karabiber
Kıyma, rendelenmiş soğan, ıslatıp suyu sıkılmış ekmek içini ve diğer bütün malzemeleri koyup yoğurun ve çok minik köfteler yapın, az yağda kızartın. Küp doğranmış patlıcanları ve biberleri de kızartın. Hepsini karıştırıp içleri oyulmuş sandviç ekmeğinin içine doldurarak servis yapın.

Hardallı patates
2 çorba kaşığı hardal
3 adet patates
1/2 demet maydanoz
2 çorba kaşığı mayonez
1 limon
2 adet sivri biberi
1 çay bardağı zeytinyağı
3 adet taze soğan
Pul biber, tuz, karabiber
Maydanoz ve taze soğanı kıyın. Patatesleri haşlayın, dilimleyin. Bir kapta patates, maydanoz ve taze soğanı harmanlayın. Üzerine zeytinyağını ve limon suyu ilave ederek karıştırın. Hardal, mayonez ve baharatları karıştırdıktan sonra salatanın üzerine döküp yedirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA