Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Limonlu şinitzel

4 adet ince dövülmüş tavuk göğsü
1 su bardağı un
1 su bardağı galeta unu
2 adet yumurta
1 adet soğan, havuç, kabak, patates
3 çorba kaşığı tereyağı
5 çorba kaşığı zeytinyağı
Limon
Tavuk etlerini önce una, sonra çırpılmış yumurtaya en son da galeta ununa bulayın ve zeytinyağında kızartın. Sebzeleri uzun ince doğrayın. Fırın tepsisine tüm sebzeleri yerleştirin, 200 derecedeki fırında 25 dakika kadar pişirin. Sebzeleri ve şinitzeli servis tabağına koyun. Şinitzelin üzerine parçalara ayrılmış tereyağı ve limon dilimleri koyarak servis yapın.

Havuç salatası
1/2 demet maydanoz
2 çay bardağı mayonez
2 çorba kaşığı yoğurt
4 adet havuç
1 çorba kaşığı şeker
2 çorba kaşığı sıvı yağ
5 adet siyah zeytin
Tuz
Rendelenmiş havuçları, şekeri ve yağı beş dakika kadar pişirin. Ocaktan alıp üzerine mayonez, yoğurt ve tuz ilave edip karıştırın. Limon suyunu ve zeytinyağını üzerine ekleyip harmanlayın. Servis tabağına koyup maydanoz yaprakları ve siyah zeytinle süsleyin.

Otlu mısır ekmeği
3 su bardağı mısır unu
1 çorba kaşığı tereyağı
2 dal taze soğan
1/4 demet dereotu
2 su bardağı su
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı tuz
Taze soğanları ve dereotunu çok ince kıyın. Suyu kaynatın, mısır ununu karıştırarak yavaşça dökün. Koyulaşmaya başlayınca içine tereyağını ve doğranmış yeşillikleri ekleyip ocaktan alın. Tuz ve kekiği de içine ekleyin. Karışımı yağlanmış ve un serpilmiş fırın kabına boşaltıp 190 derecedeki fırında 35 dakika kadar pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA