YAZARA MAİL GÖNDER Brokolili kuzu sote

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Eti ince şeritler halinde doğrayıp yağda kavurun. Pul biber, karabiber ve tuz koyup karıştırın. Piyazlık doğranmış soğan, ezilmiş sarımsak ve soya sosunu koyup soteleyin. Şerit halinde doğranmış biberleri ekleyin. Biberlerin pişmesine yakın brokoliyi ilave edin. Haşlanıp küçük doğranmış patatesi ilave edip bir-iki dakika pişirin ve pilavla servis yapın.

MALZEMELER

3 çorba kaşığı sıvı yağ
350 gr. kuzu eti
1 adet soğan
1 diş sarımsak
1 adet kırmızı biber
1 adet dolmalık yeşil biber
1 tatlı kaşığı soya sosu
200 gr. brokoli
1 adet patates
Karabiber, pul biber, tuz

CEVİZLİ TATLI
Şerbet için su ve toz şekeri kaynatın, soğumaya bırakın. Ceviz, margarin, süt, kabartma tozu ve unu yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yağlanmış tepsiye dizin. 200 derece fırında 20 dakika pişirin. Fırından çıkarınca üzerine soğumuş şerbeti dökün.

MALZEMELER

1 kase kıyılmış ceviz
4 çorba kaşığı margarin
1/2 su bardağı süt
1/2 paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un

Şerbet için:
3 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker

YUFKALI PİLAV

Tereyağını eritin, pirinç ve kuş üzümü ilave edip dört dakika kavurun. Pirinçlerin rengi biraz dönünce üzerine su ilave edip kapağı kapalı olarak 10 dakika pişirin, dereotunu katıp karıştırın. Bir kek kalıbını yağlayın, yufkayı serin ve pilavı içine doldurun. Kenarlarından sarkan yufkaları üzerine kapatıp 180 derecedeki fırında 15 dakika pişirin.

MALZEMELER

1 adet yufka
2 su bardağı pirinç
2 su bardağı su
2 çorba kaşığı tereyağı
4 çorba kaşığı kuş üzümü
5 dal dereotu

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.