YAZARA MAİL GÖNDER Cevizli pazı sarması

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Pazı yapraklarını beş dakika kaynatıp suyunu sıkın. Rendelenmiş soğan, ince kıyılmış yeşillikleri, bulguru, dövülmüş cevizi ve baharatları karıştırın. Pazı yapraklarına harçtan koyup sarın. Üzerine çok az su ekleyerek 15 dakika pişirin.

MALZEMELER

500 gr. pazı yaprağı
1 çay bardağı ceviz içi
2 adet soğan
1 demet taze nane
1 demet maydanoz
1 demet dereotu
9 çorba kaşığı bulgur
2 diş sarımsak
Tuz, karabiber

MAYALI SİMİT
Unu ve mayayı karıştırıp ortasını açın. İçine ılık süt, tereyağı, yumurta akı, mahlep ve şekeri koyup yumuşak bir hamur olana dek yoğurun. Hamuru 25 dakika dinlendirin. Sonra parçalar kopartıp top top yapın ve içine erimiş tereyağı sürüp rulo yapın. Simit şekli verip tepsiye dizin. Üzerine yumurtanın sarısını sürüp fırında 35 dakika pişirin.

MALZEMELER

1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı mahlep
1 adet yumurta
2.5 su bardağı un
1 çorba kaşığı şeker

İÇİ İÇİN:
2 çorba kaşığı erimiş tereyağı

BOHÇA KURABİYE
Yumurtaları ve şekeri çırpın, kakao ve erimiş tereyağını ekleyerek karıştırın. Unu ekleyin, azar azar süt ilave ederek yoğurun. Son olarak kabartma tozu, nişasta ve vanilyayı ekleyin. Hamurdan parçalar koparıp elinizde açın, içine bütün fındık koyarak bohça şeklinde kapatın. 180 derecedeki fırında pişirin.

MALZEMELER

2 yumurta
4 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı kakao
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı süt
2 çay bardağı şeker
3 çorba kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 çay bardağı fındık

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.