YAZARA MAİL GÖNDER Maydanozlu tavuk

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Tavuk etlerini tuz ve karabiberle ovun. Üzerine bir tatlı kaşığı hardalı sürün. İnce doğranmış maydanozu da koyup ikiye katlayın. Bir tatlı kaşığı margarini tavaya koyup eritin. Tavuk parçalarının iki yüzünü de pişirin. Dilimleyip servis tabağına alın. Yanında haşlanmış patatesle birlikte servis yapın.

MALZEMELER

2 adet ince dövülmüş tavuk göğsü
1 tatlı kaşığı hardal
1/4 demet maydanoz
1 tatlı kaşığı margarin
Tuz, karabiber

ZEYTİNLİ PİZZA

Mayaya süt, şeker ve tuz ekleyip bekletin. Üzerine un ve gerekirse az su ekleyip yumuşak bir hamur yapın. Üzerine zeytinyağı döküp 30 dakika mayalandırın. Kabaran hamura şekil verip üzerine salçalı suyu sürün. Çekirdekleri çıkarılmış zeytin, peynir ve mısırları üzerine yerleştirin. Fırında pişirin.

MALZEMELER

10 gr. yaş maya
2 çorba kaşığı zeytinyağı
3 su bardağı un
1 su bardağı ılık süt
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı şeker

ÜZERİ İÇİN:
1 çay bardağı zeytin
1/2 su bardağı mısır
1 çay bardağı su
Kekik, biberiye, pul biber
Rendelenmiş kaşar

ISPANAK EZMESİ

Ispanağı ince ince kıyın. Taze soğanı, maydanozu ve naneyi de çok ince kıyın. Tavanın içine zeytinyağını döküp kızdırın. İçine ezilmiş sarımsakları ekleyip karıştırın. Sarımsakların kokusu gidince tavadan alın. Yeşillikleri tavaya koyup yaklaşık 10 dakika kavurun, ocaktan alıp çatalla ezin. İçine haşlanmış buğdayı da ekleyip soğutun. Servis tabağına alıp üzerine limon sıkın.

MALZEMELER

1 su bardağı haşlanmış buğday
1 demet taze soğan
1 demet ıspanak
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1/2 demet maydanoz
1/2 demet nane
3 diş sarımsak

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.