Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Karnabaharlı köfte

300 gr. kıyma
1 adet soğan
3 çorba kaşığı galeta unu
7-8 çiçek karnabahar
5 dal maydanoz
2 diş sarımsak
Tuz, karabiber
Sos için:
2 çorba kaşığı salça
2 çay bardağı su
Kıyma, rendelenmiş soğan, galeta unu, ince kıyılmış maydanoz, haşlanmış karnabahar, dövülmüş sarımsak, tuz ve karabiberi yoğurun. Küçük parçalar koparıp toplar hazırlayın, kızdırılmış sıvı yağda kızartın. Salça ve suyu bir tavada kaynatın. Servis tabağına aldığınız sosun üzerine köfteleri yerleştirin. Sarımsaklı yoğurtla servis yapın.

Pazılı kuru börek
6 adet yufka
1 su bardağı su
1 çay bardağı sıvı yağ
İçi için:
1 kg. pazı
200 gr. beyaz peynir
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı yoğurt
Tuz, karabiber
Pazıyı ve soğanı kıyın. Üzerine ufalanmış beyaz peyniri de ilave edip harmanlayın. Çırpılmış yumurta ve yoğurdu da ekleyerek karıştırın. Su ve sıvı yağı karıştırın. Bir adet yufkayı düz bir zemine yayın, sulu karışımla her tarafını ıslatın. Pazılı harcı üzerine yayın, büzdürerek katlayın. Tepsiye dizip 200 derecedeki fırında pişirin.

Gülsuyu aromalı sütlaç
2 çay bardağı pirinç
3 su bardağı süt
1 su bardağı su
1.5 bardak şeker
1 çay kaşığı damla sakızı
4 kaşık gülsuyu
Pirinci, üzerine suyu ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakın. Pirinçler biraz pişince sütü ekleyip pişirmeye devam edin. Pirinçler iyice pişince de üzerine şekeri, dövülmüş damla sakızını ekleyip karıştırın. Sürekli karıştırarak şekerin erimesini sağlayın. Koyulaşınca gülsuyunu da ekleyip bir kere karıştırın ve kaplara paylaştırın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA