Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Tırtıl kurabiye

Un, kakao, kabartma tozu, pudra şekeri ve vanilyayı karıştın, sıvı yağ ilave ederek yoğurun. Tırtıl şeklinde kurabiye kalıplarıyla şekillendirin. Fırında 15 dakika pişirin. Kurabiyeler soğuduktan sonra aralarına erimiş çikolata sürerek iki kurabiyeyi birbirine yapıştırın. Uçlarını çikolataya ve Hindistan cevizine batırın.

MALZEMELER


4 çorba kaşığı kakao
1 çay bardağı pudra şekeri
1 palet kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağı un
1 çay bardağı sıvı yağı
100 gr. çikolata

PIRASALI OMLET

Pırasayı temizleyip çok ince kıydıktan sonra zeytinyağında yumuşayıncaya kadar kavurun. Ocaktan alıp kaşar peyniri ile labneyi ekleyerek tatlandırın. Yumurtaları iyice çırpın. Tereyağını geniş bir tavada eritip yumurtalı karışımı dökün. Birkaç dakika sonra üzerine pırasalı karışımı yayın. Ay şeklinde ikiye katlayıp kısık ateşte, birkaç dakika daha pişirin.

MALZEMELER


6 adet yumurta
1 çorba kaşığı labne peyniri
1 çorba kaşığı rendelenmiş eski kaşar peyniri
1 dal pırasa
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı tereyağı

PAZILI VE LORLU BÖREK


Doğranmış pazı, rendelenmiş soğan, lor peyniri, yumurta, yağ ve suyu karıştırın. Yufkaların iki tanesinin arasına sulu karışımdan sürün, fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine pazılı karışımı yayın. Kalan iki yufkayı da aynı şekilde sulu karışımda ıslatarak pazılı karışımın üzerine yayın. Kalan yağlı karışımı da yufkaların üzerine sürün. Fırında pişirin.

MALZEMELER


4 adet yufka
1 çay bardağı su
1 çay bardağı sıvı yağ

İÇ MALZEMESİ İÇİN:

1 demet pazı
1 adet soğan
200 gr. lor peyniri
1 adet yumurta

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA