YAZARA MAİL GÖNDER Fındıklı tatlı

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Su ve şekeri beş dakika kaynatın, limon suyunu ekleyip bir-iki dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Yumurtaları çırpın, kalan tüm malzemeyi üzerine ekleyip yumuşak bir hamur hazırlayın. Hamurdan çorba kaşığı ile parçalar alarak kızgın yağda kızartın. Soğuyan şerbeti hamurların üzerine dökün.

MALZEMELER


1 çay bardağı ince kıyılmış fındık
1 su bardağı un
1 çay bardağı soğuk su
2 adet yumurta
1 çorba kaşığı pudraşekeri
1 çay kaşığı kabartma tozu

ŞERBETİ İÇİN:

1 su bardağı tozşeker
1 su bardağı su
2 damla limon suyu

ETLİ AYVA DOLMASI

Eti rengi dönünceye kadar kızartın. İçine irice doğranmış soğanları, üzümü, tarçını ve baharatları ekleyin. Üzerini geçecek kadar sıcak su koyup bir saat kısık ateşte pişmeye bırakın. Tereyağını bir tencerede eritin, üzerine salçayı ve rendelenmiş domatesi ekleyip beş dakika pişirin. Ayvaların içlerini oyun ve içine etli harcı doldurun. Salçalı sosun bulunduğu tencereye dizin, 40 dakika pişirin.

MALZEMELER


1 kg. ayva
600 gr. kuşbaşı et
3 adet soğan
1 adet kabuk tarçın
2 çorba kaşığı kuru üzüm
1 çorba kaşığı tane karabiber
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı tereyağı
2 adet domates
Tuz, kekik, kırmızıbiber

SEBZE ÇORBASI

Soğan, patates, havuç ve kırmızı biberi doğrayın, sıvı yağda üç-dört dakika kavurun. Üzerine sıcak su ekleyip pişirin. Tereyağını eritip unu ilave edin, çırpma teli ile karıştırarak iki dakika kavurun. Soğuk et suyunu döküp karıştırın. Pişirdiğiniz sebzeleri suyu ile birlikte tencereye dökün. Tuzunu ayarlayıp bir taşım kaynatın.

MALZEMELER


1'er adet patates, havuç, kırmızı biber
1 adet soğan
1 su bardağı et suyu
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.