Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Sucuklu pide

Mayayı suda eritin. Un ve tuzu bir kaseye alın. Mayalı suyu ilave edin, azar azar su ekleyerek kulak memesinden yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerine nemli biz bez örtün ve bir saat dinlendirin. Hamuru dörde bölün. Her bir hamur parçasını unla birlikte açıp istediğiniz şekli verin. Üzerine rendelenmiş peyniri ve dilimlenmiş sucukları paylaştırın. Kenarlarını bastırıp 200 derece fırında pişirin. Üzerlerine tereyağı sürün.

MALZEMELER


1 kg. un
20 gr. yaş maya
Yeteri kadar su
150 gr. sucuk
Tuz
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
3 çorba kaşığı sıvı yağ
2 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı

SEBZELİ HAMUR KIZARTMASI

Milföy hamurlarını şekilli kesip yağda kızartın. Küp doğranmış patlıcanları ve soğanı üç dakika kavurun, rendelenmiş domatesi ekleyip karıştırın. Kıyılmış semizotlarını da içine ekleyip ocaktan alın ve kızarmış hamurların üzerine dökün.

MALZEMELER


1/2 demet semizotu
1 adet soğan
2 adet domates
3 diş sarımsak
1 adet patlıcan
4 çorba kaşığı zeytinyağı
4 kare milföy hamuru

FRAMBUAZLI SUFLE

Frambuaz, şeker, çırpılmış yumurta, kıyılmış fındık, eritilmiş tereyağı ve unu karıştırın. Kremayı ısıtın, içine bitter çikolatayı ekleyip eritin. Bu karışımı yumurtalı karışıma ekleyip karıştırın, sufle kaplarına paylaştırın. Kapları içi su dolu bir tepsiye koyun. 200 derecedeki fırında pişirin.

MALZEMELER


1 su bardağı frambuaz
2 yumurta
1 su bardağı şeker
2 paket vanilya
1.5 çay bardağı un
1 su bardağı kıyılmış fındık
2 çorba kaşığı tereyağı
100 gr. bitter çikolata
1 çay bardağı çiğ krema

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA