YAZARA MAİL GÖNDER Sucuklu pide

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Mayayı suda eritin. Un ve tuzu bir kaseye alın. Mayalı suyu ilave edin, azar azar su ekleyerek kulak memesinden yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerine nemli biz bez örtün ve bir saat dinlendirin. Hamuru dörde bölün. Her bir hamur parçasını unla birlikte açıp istediğiniz şekli verin. Üzerine rendelenmiş peyniri ve dilimlenmiş sucukları paylaştırın. Kenarlarını bastırıp 200 derece fırında pişirin. Üzerlerine tereyağı sürün.

MALZEMELER


1 kg. un
20 gr. yaş maya
Yeteri kadar su
150 gr. sucuk
Tuz
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
3 çorba kaşığı sıvı yağ
2 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı

SEBZELİ HAMUR KIZARTMASI

Milföy hamurlarını şekilli kesip yağda kızartın. Küp doğranmış patlıcanları ve soğanı üç dakika kavurun, rendelenmiş domatesi ekleyip karıştırın. Kıyılmış semizotlarını da içine ekleyip ocaktan alın ve kızarmış hamurların üzerine dökün.

MALZEMELER


1/2 demet semizotu
1 adet soğan
2 adet domates
3 diş sarımsak
1 adet patlıcan
4 çorba kaşığı zeytinyağı
4 kare milföy hamuru

FRAMBUAZLI SUFLE

Frambuaz, şeker, çırpılmış yumurta, kıyılmış fındık, eritilmiş tereyağı ve unu karıştırın. Kremayı ısıtın, içine bitter çikolatayı ekleyip eritin. Bu karışımı yumurtalı karışıma ekleyip karıştırın, sufle kaplarına paylaştırın. Kapları içi su dolu bir tepsiye koyun. 200 derecedeki fırında pişirin.

MALZEMELER


1 su bardağı frambuaz
2 yumurta
1 su bardağı şeker
2 paket vanilya
1.5 çay bardağı un
1 su bardağı kıyılmış fındık
2 çorba kaşığı tereyağı
100 gr. bitter çikolata
1 çay bardağı çiğ krema

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.