YAZARA MAİL GÖNDER Köfteli pırasa çorbası

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Kıyma, ıslatılıp sıkılmış ekmek içi, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi yoğurup küçük köfteler hazırlayıp sıvı yağda kızartın. Pırasaların beyaz kısımlarını ince halka şeklinde doğrayıp tereyağında kavurun. Üzerine unu ekleyip unun kokusu gidene dek kavurun. Et suyu, tuz ve karabiber ekleyin. Kaynamaya başladıktan 10 dakika sonra köfteleri ilave edin, 15 dakika daha pişirin.

MALZEMELER


1/2 kg. pırasa
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber
5 su bardağı et suyu

KÖFTESİ İÇİN:

300 gr. kıyma
2 dilim bayat ekmek içi
1/2 demet maydanoz
Tuz, karabiber

ÇİKOLATALI BOMBE PASTA

Bisküvileri kırıp ceviz, tereyağı, kakao, süt ve vanilyayla macun kıvamı alana dek karıştırın. Islatılmış ve yağlanmış derin bir kaba bisküvili malzemeyi dökün. Buzdolabında bir-iki saat bekletin. Dolaptan çıkarıp servis tabağına ters çevirin. Üzerine kakao serpip krem şantiyle süsleyin.

MALZEMELER


1.5 paket pötibör bisküvi
1/2 su bardağı iri dövülmüş ceviz
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı kakao
1 su bardağı süt
1 paket vanilya

SÜSLEMEK İÇİN:

Kakao ve krem şanti

SARIMSAK SOSLU TAVUK BUDU

Tavuk butlarını tavada arkalı önlü 10 dakika kızartın. Bu arada sosu için maydanoz, taze soğan ve sarımsakları ince kıyın ve bir kaba aktarın. İçine zeytinyağını ve baharatları ilave edip karıştırın. Pişmekte olan tavuk butlarını sosa bulayın, beş dakika daha arkalı önlü pişirin. Maydanozlu sosla servis yapın.

MALZEMELER


500 gr. kemikli tavuk budu
1/2 demet maydanoz
2 adet taze soğan
7 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
1'er çay kaşığı tuz, karabiber, kırmızıbiber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.