Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Kuzu etli ıspanak kökü

2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
150 gr. kuşbaşı kuzu eti
1.5 su bardağı sıcak su
1 kg. ıspanağın kökü
1 adet yumurtanın sarısı
2 çorba kaşığı limon suyu
1 çorba kaşığı un
Karabiber, kekik, pul biber
Yemeklik doğranmış soğan ve etleri, etler suyunu çekip bırakana kadar tereyağında kavurun ve üzerine 1.5 su bardağı sıcak su ekleyin. Etler iyice pişince tencerenin ortasına toplayın ve etrafına ıspanak köklerini dizin. Karabiber ve tuz ekleyip 15 dakika orta ateşte pişirin. Yumurta sarısı, un ve limon suyunu çırpıp yemeğin üzerine gezdirin. Beş dakika daha pişirin.

Fıstıklı kolay baklava
l 8 adet yufka
250 gr. tuzsuz Antep fıstığı
2 çorba kaşığı toz şeker
150 gr. tuzsuz tereyağı
2 çorba kaşığı buğday nişastası Şerbet için:
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu
Su ve şekeri kaynatın, limon suyunu ekleyip soğumaya bırakın. Yufkaları tepsi ebadında kesin. Tereyağını eritin. Fıstıkları robottan geçirip toz şekeri ekleyin. Tepsiyi yağlayıp kenarlardan çıkan yufkaları yayın. Aralarına nişasta ile fıstık serpip tereyağı gezdirerek yufkaları üst üste döşeyin. Baklavayı dilimleyip üzerine kalan sıcak tereyağını dökün. 200 derece fırında pişirin. Fırından alıp üzerine soğumuş şerbeti dökün.

Reçelli muffin
150 gr. tereyağı
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
2.5 su bardağı un
1 çay kaşığı tarçın
4 çorba kaşığı reçel
Eritilmiş yağ, yumurta ve şekeri çırpın. Kabartma tozu ve unu ekleyip karıştırın. En son sütü ekleyip karıştırmaya devam edin. Harcı yağlanmış kek kalıbına boşaltın ve 175 derecedeki fırında 45 dakika pişmeye bırakın. Fırından aldığınız kekin üzerine dilediğiniz reçeli sulandırıp sürün. Servis tabağına alarak servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA