YAZARA MAİL GÖNDER Sebzeli semizotu

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Kıyılmış taze soğanları yağda soteleyin. Kıymayı da ilave ederek hafifçe kavurun. Domatesleri rendeleyin ve yarısını kıymaya ekleyin. Yemek tam suyunu çekmeden semizotu, küp doğranmış kabak ve patatesleri de ilave edin. Maydanoz ve dereotunu ince kıyıp karabiber, tuz, su ve kalan domatesi ekleyerek 15 dakika pişirin.

MALZEMELER


1 kg. semizotu l 2'şer adet kabak ve patates
1 demet taze soğan
250 gr. kıyma
4 adet domates l1'er demet maydanoz ve dereotu
1 çay bardağı su
1 kahve fincanı zeytinyağı
Tuz, karabiber

SICAK ÇİKOLATA

Süt ve suyu bir tencerenin içine koyup kaynamaya bırakın. Nişastayı az suyla açıp ilave edin. Bir taşım kaynatıp ocaktan alın, şekeri, kakaoyu ve bitter çikolatayı koyup karıştırın. Çikolata eriyince bardaklara paylaştırıp servis yapın.

MALZEMELER


3 çorba kaşığı kakao
2 su bardağı süt
2 su bardağı su
3 çorba kaşığı şeker
50 gr. bitter çikolata
1 tatlı kaşığı buğday nişastası

LAHANALI MAKARNA


Lahanayı iri iri doğrayın, tuz serpin. Üzerine ağırlık olarak porselen bir tabak kapatıp bir gece buzdolabında bekletin. Yemeği hazırlayacağınız zaman lahanayı kevgire alıp hafifçe sıkın. Tereyağını eritin, yemeklik doğranmış soğan ve lahanaları üzerine ekleyip lahanalar kahverengileşene kadar kavurun. Makarnayı haşlayıp süzün, lahanayla karıştırın. Üzerine karabiber ekleyerek servis yapın.

MALZEMELER


1 adet orta boy lahana
1 paket renkli makarna
250 gr. tereyağı
1 adet soğan
Tuz, karabiber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.