Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Kıymalı pırasa

Pırasaları yıkayıp verev şeklinde irice doğrayın. Rendelenmiş soğanı tereyağında soteleyin. Üzerine kıymayı, salçayı ve sarımsağı koyup karıştırın. Pırasaları ekleyip üzerini geçmeyecek şekilde az miktarda su koyun. Kapağını kapatıp pırasalar yumuşayıncaya kadar pişirin.

MALZEMELER


1.5 kg. pırasa
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
2 çorba kaşığı salça
3 diş sarımsak
300 gr. kıyma
1 adet domates

KAFES BÖREĞİ


Küp doğranmış margarin, yoğurt, karbonat ve aldığı kadar unu iyice yoğurarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın. Ceviz büyüklüğünde bir parçayı ayırıp yağlanmış yuvarlak bir kalıba yayın. Peynir ve maydanozu hamurun üzerine yayın. Ayırdığınız hamurdan ince şeritler yaparak hamurun üzerine kafes biçiminde yerleştirin. Sütle yumurta sarısını çırpıp üzerine sürün. Fırında pişirin.

MALZEMELER


125 gr. margarin
4 çorba kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı karbonat
Aldığı kadar un
1/2 kg. beyaz peynir
1 demet maydanoz
1 çay bardağı süt
1 adet yumurta sarısı

PASTIRMALI TAVUK SOTE


Dövülmüş sarımsak ve kuşbaşı doğranmış tavuk etlerini kavurun, rendelenmiş soğanı ilave edin, beş dakika kadar karıştırarak pişirin. Doğranmış sivri biberleri de ilave edip etler iyice pişinceye kadar pişirin. İri parçalara ayrılmış pastırmayı ekleyip iki dakika kadar kavurun. Servis tabağına alarak servis yapın.

MALZEMELER


400 gr. tavuk kalça eti
1 soğan
2 diş sarımsak
100 gr. pastırma
2 çorba kaşığı tereyağı
2 sivri biber
Tuz
Karabiber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA