Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Mısır patlaklı kurabiye

1 çay bardağı şeker
2 adet yumurta akı
5 çorba kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı un
2 su bardağı patlamış mısır
Yumurta akı, şeker ve sıvı yağı karıştırın. Üzerine patlamış mısır ve unu koyup harmanlayın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine kaşıkla koyup 190 derecedeki fırında 20 dakika pişirin.

Sarımsaklı levrek
1 adet iri levrek
20 diş sarımsak
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet kırmızı biber
1 adet dolmalık biber
4-5 dal kıyılmış maydanoz
1 tatlı kaşığı pul biber
2.5 su bardağı su
Tuz, karabiber
Balığın kılçıklarını çıkarıp dört parçaya ayırın. Bir tencereye balık kafasını, kılçıkları, suyu ve bir tutam tuzu koyarak kaynatın, soğuduktan sonra süzün. Jülyen doğranmış biberleri yağda soteleyin. Kıyılmış sarımsak ve maydanozu ekleyip, iki dakika daha soteleyin. Balıkları sebzelerin üzerine yerleştirin. Baharatları ve balık suyunu ekleyin. Kaynadıktan sonra kısık ateşte 10 dakika pişirin.

Makarnalı semizotu
1/2 demet semizotu
1/2 paket makarna
1 adet yeşil elma
2 adet taze soğan
150 gr. beyaz peynir
2 çorba kaşığı tereyağı
Tencereye suyu koyup kaynatın. Kaynayan suya makarna ve tuz koyup karıştırın. Yaklaşık 15 dakika haşlayıp süzün. Bir tencerede tereyağını eritin ve üzerine peyniri ve taze soğanı koyup biraz soteleyin. Üzerine süzülmüş makarnayı da koyup karıştırın. Semizotunu yıkayıp irice doğrayın ve rendelenmiş yeşil elma ile karıştırın, makarnanın üzerine ekleyerek harmanlayın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA