Türkiye'nin en iyi haber sitesi

Soğanı ve sarımsağı ince kıyın, sıvı yağda kavurun. Hindi göğsünü kuşbaşı doğrayın, tavaya koyun. Havuçları halka biçiminde doğrayıp tencereye ekleyin. Hepsini beş dakika kavurun. Tuzunu katıp beş dakika daha pişirin. Üzerine soyu sosu gezdirin. Birkaç dakika pişirip ocaktan alın.

MALZEMELER

1 çorba kaşığı sıvı yağ
2 diş sarımsak
1 adet soğan
400 gr. hindi göğsü
1 adet havuç
1 tatlı kaşığı soya sosu
Tuz

Kırmızı mercimekli poğaça

Mercimeği, üzerine çıkacak kadar su koyarak yumuşayana kadar pişirin. Soğuduktan sonra yumurta, küp doğranmış tereyağı, yoğurt, kıyılmış maydanoz, soğan, tuz, kabartma tozu ve pul biber ekleyip yoğurun. Rendelenmiş peyniri katıp tekrar yoğurun. Poğaça şekli vererek tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serperek 170 derece fırında pişirin.

MALZEMELER

1 çay bardağı kırmızı mercimek
2 adet yumurta
100 gr. tereyağı
2 çorba kaşığı yoğurt
4-5 dal maydanoz
2 dal taze soğan
1 paket kabartma tozu
2.5 su bardağı un
1 su bardağı kaşar peyniri
Tuz, pul biber

Unsuz kurabiye

Yumurta aklarını çırpın. İçine elma rendesi, çekilmiş fındık ve cevizi ekleyip karıştırma devam edin. Yulaf ezmesini, limon ve portakal kabuğu rendesini, tarçını ve vanilyayı ilave ederek karıştırın. Fırın tepsisine aralıklı olarak sıkma torbasıyla sıkın. Fırında pişirin.

MALZEMELER

2 çay bardağı yulaf ezmesi
1 çay bardağı toz fındık
1 çay bardağı toz çekilmiş ceviz
2 yumurtanın akı
1 adet elma rendesi
1 adet portakal kabuğu rendesi
1 adet limon kabuğu rendesi
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı vanilya

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
YAZARA MAİL GÖNDER