YAZARA MAİL GÖNDER Tavuklu noodle

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Doğranmış tavuk etlerini sıvı yağda dört dakika kızartın. Üzerine kıyılmış taze soğan, brokoli ve doğranmış havucu koyup kavurun. Bir tencerede iki su bardağı su kaynatın, içine noodleri koyun, beş dakika haşlayıp tavuklu harçla karıştırın. Birkaç dakika daha pişirin. Üzerine soya sosu dökerek servis yapın.

MALZEMELER


300 gr. tavuk eti
2 adet taze soğan
1 adet havuç
100 gr. brokoli
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 kase noodle
1 çay bardağı soya sosu

HAVUÇLU RULO BÖREK

Yumurta, süt ve eritilmiş tereyağını çırpın. Ezilmiş peynir, rendelenmiş havuç, kıyılmış maydanoz, çörekotu ve pul biberi karıştırın. Yufkaları, aralarına yağlı karışımdan sürerek üst üste koyun. İç harcı yufkanın her tarafını kaplayacak şekilde yayın, rulo yapıp dilimleyin. Yağlanmış tepsiye dizip 200 derecedeki fırında pişirin.

MALZEMELER


3 adet yufka
3 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı süt
1 adet yumurta

İÇİ İÇİN:

200 gr. beyaz peynir
2 adet havuç
10 dal maydanoz
1/2 çay bardağı çörekotu
1 tatlı kaşığı pul biber

KIZARMIŞ SOĞAN HALKALARI

Yumurta akı ve unu karıştırın. Soğanları soyup kalın dilimler halinde kesin. Üzerine soda dökün, 10 dakika kadar dinlendirip süzün. Önce unlu karışıma, ardından mısır gevreğine bulayıp kızartın. Servis tabağına alın.

MALZEMELER


3 adet soğan
1 yumurta akı
1 çay bardağı mısır gevreği
2 çorba kaşığı un
1 çay bardağı soda

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.