Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Yeşil irmik tatlısı

10 çorba kaşığı şeker
10 çorba kaşığı irmik
1 litre süt
1 paket vanilya
4 çorba kaşığı Antep fıstığı
10 adet ıspanak yaprağı
Ispanak yapraklarını robotta püre haline getirin. Sütü tencereye koyun, şekeri, ıspanağı ve irmiği ekleyip karıştırarak kaynatın. Koyulaşınca ocaktan alıp içine Antep fıstığını ekleyin. Tatlıyı suyla çalkalanmış bir kaba dökün. Soğuyunca ters çevirerek servis tabağına çıkarın.

Turşulu havuç çorbası
Yarım tavuk
2 adet havuç
2 adet patates
1'er adet soğan ve kereviz
2 çorba kaşığı tereyağı
3 adet salatalık turşusu
1 adet yumurta
1 su bardağı turşu suyu
Tuz
Tavuğu haşlayın. Havuç, patates, soğan ve kerevizi irice doğrayın. Soğanları yağda kavurun, rengi dönünce havuç, kereviz ve patatesleri de ilave edip kavurmayı sürdürün. Haşlanmış tavukları elinizle diderek tencereye ekleyin. Bir-iki dakika kavurduktan sonra tavuk suyunu ve küp doğranmış salatalık turşularını ilave edip pişirin. Ayrı bir kapta yumurtayı çırpıp üzerine turşu suyu ve unu ekleyin ve kaynayan çorbaya azar azar ilave edin.

Katlı börek
2 adet yufka
150 gr. lor peyniri
1 tutam maydanoz
1 tutam taze nane
4 dal taze soğan
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber
Yufkaları üst üste koyun, ikiye katlayarak bardak ağzı ile yuvarlaklar çıkarın. Yapışmaz yüzeyli bir tavada hiç yağ koymadan önlü arkalı kızartın. Lor peyniri, ince kıyılmış taze soğan, maydanoz, nane ile zeytinyağı, tuz ve karabiberi karıştırın. Hamurları, aralarına peynirli harçtan koyarak üst üste dizerek servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA