Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Portakallı kereviz

1 kg. kereviz
1 adet limonun suyu
2 adet havuç
1 adet soğan
1.5 su bardağı portakal suyu
1 adet kesme şeker
1/2 çay bardağı zeytinyağı
5 dal dereotu
Tuz
Kerevizleri soyup doğrayın. Kararmamaları için limon suyunu üzerine gezdirin. Tencereye doğranmış havuç ve soğanları koyun. Üzerine kerevizleri, zeytinyağı, kesme şeker ve tuz ekleyin. Portakal suyunu da ilave edip ocağa koyun. Suyunu çekene kadar pişirin. Dereotuyla süsleyerek servis yapın.

Cipsli saçaklı sandviç
16 adet küçük sandviç ekmeği
2 paket mısır cipsi
50 gr. rokfor peyniri
50 gr. kaşar peyniri
1 paket labne peyniri
4 çorba kaşığı süzme yoğurt
1 adet küçük boy soğan
Cipsi ufalayıp derin bir kaba alın. Bir kasede rokfor ve kaşar peynirini ufalayın. İçine labne peyniri, süzme yoğurt, kıyılmış soğan ilave edip karıştırın. Sandviç ekmeklerinin içine hazırladığınız harçtan koyup ufaladığınız mısır cipsine bulayın.

Kabak tatlısı
800 gr. balkabağı
2 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı su Üzerine:
10-12 çorba kaşığı tahin
Dövülmüş ceviz ve Antepfıstığı
Kabakları çok ince dilimleyerek tepsiye yerleştirin. Üzerine toz şeker serpip bir gün buzdolabında bekletin. Pişireceğiniz zaman suyunu ekleyin. Tepsinin üzerini alüminyum folyo ile kapatın. 170 derece fırında kabaklar yumuşayana kadar pişirin. Soğuduktan sonra üzerine tahin gezdirin. Ceviz ve Antepfıstığı serperek servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA