Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Kremalı patatesli top köfte

Kıyma, rendelenmiş soğan ve baharatları iyice yoğurup küçük köfteler yapın ve fırında kızartın. Patatesleri ince dilimler halinde dilimleyin. Üzerine çiğ kremayı ve erimiş tereyağı dökün ve her tarafına iyice yedirin. 200 derecedeki fırında pişmeye bırakın. Her tarafı iyice kızarınca fırından alıp yanına kızarttığınız köfteleri dizip servis yapın.

MALZEMELER

400 gr. kıyma
1 adet soğan
Kimyon, karabiber, tuz, kekik
Kremalı patates için:
3 adet patates
1.5 çay bardağı krema
3 çorba kaşığı tereyağı
Tuz

Yoğurt soslu buğday salatası
Buğdayı akşamdan suda bekletin. Sabah bir taşım kaynatıp suyunu dökün, tekrar tencereye koyup bol suda patlayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp süzün. Soğuyunca üzerine sarımsaklı yoğurt dökün, eritilmiş tereyağı ve zeytinyağı gezdirin.

MALZEMELER

1 su bardağı aşurelik buğday
3 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı zeytinyağı
2 su bardağı yoğurt
4 diş sarımsak
Tuz

Taze soğanlı krep
Krep hamurunu hazırlamak için tüm malzemeyi karıştırıp çırpın. Yağlanmış tavaya birer kepçe dökerek arkalı önlü kızartın. Soğanların yeşil kısımlarını doğrayın, üzerine bir tutam tuz döküp ovun ve suyunu sıkın. Kabuğu ile rendelenmiş salatalık ve lor peyniriyle soğanları karıştırın. Hazırladığınız harcı kreplere paylaştırıp rulo haline getirin.

MALZEMELER

3 adet yumurta
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı tepeleme un
Tuz
İçi için:
4 demet taze soğan
1 su bardağı lor peyniri
2 adet orta boy salatalık
Tuz, karabiber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA