Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Lazanya böreği

Süt ve suyu kaynatın, lazanyaları üç dakika haşlayın. Lazanyaları yağlanmış bir tepsiye, aralarına peynir serperek kat kat dizin. Yumurtayı, kalan sütlü suyu, sıvı yağı ve eritilmiş tereyağını karıştırın, lazanyaların üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında üzeri kızarıncaya dek pişirin.

MALZEMELER


20 adet uzun lazanya
5 çorba kaşığı tereyağı
2 su bardağı süt
2 su bardağı su
1 çay bardağı sıvı yağ
500 gr. beyaz peynir

YOĞURTLU SOĞAN ÇORBASI

Suyu kaynatın, pirinci ekleyip pirinçler şişene dek kaynatın. Soğumaya bırakın. Başka bir tencereye yoğurdu, yumurta sarılarını ve unu koyup ateşte iyice karıştırın. Hazırladığınız harca pirinçli sudan iki çorba kaşığı alıp ılıtın. Pirinçli suyu tencereye ilave edip beş dakika kaynatın. Tereyağını ekleyin. Tuzunu, karabiberini ayarlayın. Servis yapın.

MALZEMELER


8 su bardağı su
1 kahve fincanı pirinç
4 su bardağı yoğurt
2 adet yumurta sarısı
1.5 kahve fincanı un
1 demet taze soğan
3 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber

PORTAKAL REÇELİ
Portakalları iyice yıkayın ve bütün olarak tencereye koyun. Üzerini geçecek kadar su ekleyip 10 dakika kadar kaynatın. Suyu dökün, tencereye yeniden su koyup portakalları 10 dakika daha kaynatın. Portakalı ince dilimler halinde kesin ve ortalarındaki kısmını sıyırın. Rulo şeklinde sarıp tencereye sıkı sıkı dizin. Üzerine şekeri koyun, bir miktar su ilave edin ve 15 dakika kadar pişirin. Soğuduktan sonra kavanoza koyun. İstediğinizde soğuk servis yapın.

MALZEMELER


5 adet portakal
2 su bardağı şeker
Su

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA