YAZARA MAİL GÖNDER Tavada köfte patates

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

2 adet patates
400 gr. kıyma
1 adet soğan
4 diş sarımsak
3 adet domates
5 adet sivri biber
Kimyon, tuz, karabiber
Soğan, kıyma ve baharatları iyice yoğurun, dilediğiniz büyüklükte köfteler hazırlayın. Patatesleri soyup dilimleyin. Kapaklı bir tavanın içine patatesleri koyun, üzerine köfteleri, dilimlenmiş domatesleri ve sivri biberleri dizin. Ezilmiş sarımsakları da üzerine serpiştirin. Çok az su koyup kapağı kapalı olarak 20 dakika pişirin.

Kaymaklı yoğurt tatlısı
4 adet yumurta
4 çorba kaşığı toz şeker
1 su bardağı irmik
1 su bardağı pirinç unu
100 gr. kaymak
2 çay kaşığı karbonat
Şerbeti için:
2.5 su bardağı toz şeker
3.5 su bardağı su
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
Yumurtaları ve toz şekeri, hafif ateşte çırpın. Ocaktan alıp irmik, pirinç unu, kaymak ve karbonatla karıştırıp yağlanmış fırın kabına dökün. 170 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Şerbeti için, toz şeker ve suyu kaynatın. Kaynayınca tereyağı ve limon kabuğu rendesi ilave edin. Tatlının üzerine gezdirin. Üzerini bir kapakla kapatıp fırında beş dakika daha pişirin. Üzerine kaymak koyarak servis yapın.

Hardallı kurabiye
150 gr. tereyağı
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 yumurta
100 gr. kaşar peyniri
1 çorba kaşığı acılı hardal
Kırmızı pul biber, kekik ve tuz
Unu ve yağı elinizle ufalayın. Hardal, kabartma tozu ve baharatları ekleyip karıştırmaya devam edin. Rendelenmiş kaşar peyniri ve yumurtayı ekleyip yumuşak bir hamur yapın. İstediğiniz şekli verip fırın tepsisine dizin. 200 derece fırında 20 dakika kadar pişirin. Soğuduktan sonra servis tabağına alarak servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.