YAZARA MAİL GÖNDER Zencefilli havuç yahnisi

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Soğanı yağda kavurun. Üzerine zencefil, kimyon, kişniş ve kırmızı biberi ekleyip bir dakika kavurun. Havuçları halka doğrayıp buharda pişirin. Kırmızıbiber sosu, bal, çekirdekleri ayıklanmış hurma, kuru kayısı ve limon suyunu soğanlara ilave edin. Yarım su bardağı kaynar su ekleyip kuru meyveler yumuşayana kadar pişirin. Havuçları ekleyip tuz ve karabiberini ayarlayın.

MALZEMELER


3 adet soğan
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çorba kaşığı taze zencefil
1'er çay kaşığı kimyon ve kişniş
1/2 çay kaşığı kırmızı biber
4 adet havuç
1 çorba kaşığı acı kırmızı biber sosu
2 çorba kaşığı bal
125 gr. hurma
125 gr. kuru kayısı
2 çorba kaşığı limon suyu

LİMONLU KEK


Yumurta ve şekeri iyice çırpın. Limonların kabuklarını rendeleyip ekleyin. Bir limonun suyunu sıkıp yoğurtla karıştırın, karışımın içine ekleyip çırpın. Üzerine unu, kabartma tozunu ve vanilyayı dökün. Son alarak kıyılmış çiğ bademi katıp karıştırın. Yağlanmış kek kalıbına döküp 170 derecedeki fırında pişirin.

MALZEMELER


3 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
2.5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 adet limon
1 çay bardağı kıyılmış badem
1.5 çay bardağı şeker

SADE BROWNİE


Yumurta ile şekeri iyice çırpın. Üzerine yağ ve suyu ilave ederek karıştırmaya devam edin. Un, kabartma tozu, vanilya ve tuzu da ekleyerek karıştırın. Yağlanıp unlanmış kek kalıbına hamuru dökün. Üzerine kakao ve cevizi koyarak hafifçe karıştırın. 200 derecelik fırında 30- 40 dakika pişirin.

MALZEMELER


3 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı su
1 su bardağı şeker
1 paket kabartma tozu ve vanilya
1 dolu çorba kaşığı kakao
1 tutam tuz
2 su bardağı un
1/2 su bardağı iri kıyılmış ceviz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.