Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Kağıt kebabı

500 gr. kuzu eti
1 adet domates
1 adet soğan
2 adet sivri biber
1 adet kırmızı biber
8 dal taze soğan
1/2 demet maydanoz
Karabiber, tuz, kekik
Kırmızı biberi, soğanı, sivri biberi, taze soğanı doğrayın, domatesi dilimleyin. Eti karabiber, tuz ve kekikle karıştırıp sebzeli harca katın. Kıyılmış maydanoz ve yağı ekleyip karıştırın. Islatılmış yağlı kağıdı tepsiye yayın. Etli harcı üzerine koyup kapatın. Bıçakla bir-iki yerinden delikler açıp 200 derece fırında pişirin.

Kuru dolma
10'ar adet kuru patlıcan, biber, kabak
400 gr. kıyma
2 su bardağı pirinç
10 adet soğan
10 diş sarımsak
2'şer çorba kaşığı domates ve biber salçası
3 çorba kaşığı nar ekşisi
2-3 parça kaburga
Tuz, karabiber, pul biber
Patlıcan, biber ve kabakları beş dakika haşlayıp süzün. Kıymayı, pirinci, piyazlık doğranmış soğanı, kıyılmış sarımsağı, salçaları, nar ekşisini, baharatları bir çay bardağı suyla yoğurun. Sebzelerin içini harçla doldurun. Dolmaların iki ucunu bastırıp ağızlarını kapatın. Güvecin altına kaburga kemiklerini yerleştirip üzerine dolmaları dizin. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip fırında pişirin.

Muzlu kremalı kup
2 su bardağı süt
1 çay bardağı şeker
2 adet muz
1 paket vanilya
2 çorba kaşığı nişasta
50 gr. rendelenmiş bitter çikolata
Çiğ krema
Tencereye sütü koyup içine şekeri ve nişastayı ekleyin. Karıştırarak koyu kıvam alıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp karışımı ikiye bölün. Bir tanesinin içine kremayı ve bitter çikolatayı koyup karıştırın. Diğerine ezilmiş muzları ve vanilyayı koyup karıştırın. Kuplara bir miktar çikolatalı, bir miktar muzlu karışım olarak paylaştırın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA