Türkiye'nin en iyi haber sitesi

Soğanı yarım ay şeklinde doğrayıp yağın yarısıyla kavurun. Enginarları soğanlarla birlikte yayvan bir tencereye alın. Üzerlerine limon suyu, kesme şeker, tuz ve suyu ekleyip 20 dakika pişirin. Eti kalan yağda kavurun. Kabukları soyulup küp küp doğranmış domatesleri ete ilave edip 10 dakika daha pişirin. Tuz, karabiber ve ince doğranmış dereotu ekleyip ocağı kapatın. Enginarların içlerine harcı paylaştırıp 10 dakika daha pişirin.

MALZEMELER


1 adet soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
1/2 limonun suyu
1 adet kesme şeker
1 su bardağı su
250 gr. kuşbaşı et
1 adet domates
Dereotu
Tuz
Karabiber

SU MUHALLEBİSİ

Süt, su, toz şeker, nişasta ve unu çırpıp ağır ateşte tahta bir kaşıkla karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Daha sonra orta büyüklükte bir cam kabın içine boşaltın. Soğuması için buzdolabında bir-iki saat bekletin. Daha sonra kare şeklinde kesip üzerini dövülmüş fındıkla süsleyerek servis yapın.

MALZEMELER


1 kg. süt
2.5 bardağı su
10 çorba kaşığı toz şeker
4 çorba kaşığı nişasta
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı fındık

İRMİK KÖFTESİ

Çok ince kıyılmış cevizi, rendelenmiş soğanı, baharatları, ince bulguru, yumurtaları, irmiği, kıymayı ve salçayı; macun kıvamına gelinceye kadar yoğurun. Elinizi suya batırıp harçtan yuvarlak yassı köfteler yapın. Hazırladığınız köfteleri kızgın yağda arkalı önlü kızartın.

MALZEMELER


1 çay bardağı ince bulgur
2 yumurta
1 su bardağı irmik
100 gr. yağsız kıyma
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı acı biber salçası
2 soğan
100 gr. ceviz içi
Kimyon
Karabiber
İsot
Yenibahar
Tuz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
YAZARA MAİL GÖNDER