Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Tavuklu börek

Tavukları haşlayın. Tavuk etlerini didin. Kıyılmış soğan ve tereyağında pişirdiğiniz tavuklara haşlanmış pirinci ve baharatları koyup karıştırın. Yufkayı tezgaha yayıp tavuk suyuyla ıslatın. İç malzemeyi bir kenarına koyup rulo halinde sarıp dört parmak eninde kesin. Diğer yufkayı da aynı şekilde hazırlayın. Fırın tepsisine dizip 200 derece fırında kızarıncaya dek pişirin.

MALZEMELER


2 adet yufka
1 çay bardağı tavuk suyu

İÇİ İÇİN:

200 gr. tavuk göğsü
1 adet soğan
1 çay bardağı haşlanmış pirinç
1 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber, yenibahar

NOHUTLU ISPANAK

Ispanakları saplarıyla birlikte irice doğrayın. Rendelenmiş soğanı tereyağında kavurun. Salçayı ve doğranmış havuçları ekleyip bir müddet daha kavurun. Üzerine ıspanak, nohut ve tuzu koyun; bir su bardağı su ilave edip pişirin.

MALZEMELER


1 su bardağı haşlanmış nohut
1 kg. ıspanak
1 adet soğan
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet havuç
Tuz

ÇİMDİK MANTI


Kıyma, rendelenmiş soğan, tuz, karabiber ve suyu bir kapta karıştırın. Bu arada sıvı yağı tavada kızdırın. Ekmek hamurundan bir çimdik alıp içine kıymalı harcı koyun. Kapattığınız hamuru hemen yağa koyup çevirerek kızartın. Kızarttığınız hamurların üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek servis yapın.

MALZEMELER


1 adet ekmek hamuru
300 gr. kıyma
1 adet soğan
1 çay bardağı su
Tuz, karabiber

ÜZERİ İÇİN:
1 su bardağı yoğurt
3 diş sarımsak

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA