YAZARA MAİL GÖNDER Çıtır tavuk

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

200 gr. tavuk göğsü
2 çorba kaşığı yoğurt
2 diş sarımsak
1 çay bardağı soya sosu
1 çay bardağı toz tarhana
Tavuk etlerini jülyen doğrayın. Sarımsakları ezin. Yoğurt, soya sosu ve sarımsakları bir kapta karıştırın. Tavuk etlerini bu karışımın içinde bir gece bekletin. Ertesi gün karışımdan çıkartıp tarhanayla harmanlayın. Kızgın yağda kızartarak servis yapın.

Lorlu kurabiye

200 gr. mısır nişastası
1 çay bardağı buğday nişastası
2 adet yumurta
200 gr. tuzsuz lor peyniri
1 su bardağı un
200 gr. tereyağı
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
Yoğurma kabının içine nişastaları dökün. Üzerine tereyağı ve lor peynirini ekleyip karıştırın. Kabartma tozu, vanilya, un ve pudra şekerini de ilave ederek yoğurmaya devam edin. Son olarak yumurtaları ekleyip hamuru toparlayın. Elinizle küçük toplar yapın ve tepsiye dizin. 190 derecedeki fırında 25 dakika pişirin.

Patates mücveri
3 adet az haşlanmış patates
2 adet yumurta
3 çorba kaşığı un
4 diş sarımsak
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı karbonat
Tuz, karabiber
Patatesleri ve soğanı rendeleyin. Üzerine yumurta, un, dövülmüş sarımsak, karbonat, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Karışımdan kaşık kaşık alarak kızgın yağda kızartın.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.