Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Mısır unlu çıtır tavuk

Salçaları bir su bardağı su ile çırpın; sıvı yağ, ezilmiş sarımsak, tuz, karabiber ve kırmızı pul biber ekleyip karıştırın. Karışımı tavuk butlarının her yerine elinizle sürün, mısır ununa bulayın. 190 derecedeki fırında pişirin. Fırından çıkarıp beş dakika kadar kızgın yağda kızartın.

MALZEMELER


1 su bardağı mısır unu
1 çay bardağı sıvı yağ
8 tavuk budu
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı biber salçası
4 diş sarımsak
2 dal biberiye
Tuz, karabiber, kırmızı pul biber

ŞEKERPARE

Şerbet için; su ve şekeri kaynatın, limon suyu ekleyip ocaktan alın. Tereyağı, yumurta ve maden suyunu karıştırın. Üzerine irmik, un, şeker, kabartma tozu ve tuzu ekleyip yoğurun. Hamurdan parçalar kopartıp top şekli vererek tepsiye dizin. Her birinin üzerine bütün fındık yerleştirin. 180 derecedeki fırında 20 dakika kadar pişirin. Fırından alıp üzerine şerbeti dökün.

MALZEMELER


1.5 su bardağı irmik
4 çorba kaşığı tereyağı
3 adet yumurta
1 çay bardağı maden suyu
2 çay bardağı un
1 çay bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
1 tutam tuz
15-20 adet fındık

ŞERBETİ İÇİN:


2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1/2 limon

KITIR EKMEKLİ TARHANA


Tarhanayı suda çözdürün. Doğranmış sarımsağı tereyağında beş dakika kadar kavurun, salçayı ve tarhanalı suyu ekleyip sürekli karıştırarak 10 dakika kadar kaynatın. Ekmekleri küp şeklinde doğrayıp zeytinyağında kavurun. Çorbayı servis kasesine alın. Kıtır ekmekleri çorbanın üzerine paylaştırın.

MALZEMELER


1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı salça
5 çorba kaşığı tarhana
2 diş sarımsak
6 su bardağı su
5 dilim ekmek

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA