YAZARA MAİL GÖNDER İstavrit tava

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

1 kg. istavrit
1 şişe soda
1 su bardağı un
Tuz
İstavritleri temizleyip yıkayın. Üzerine sodayı döküp 15 dakika kadar bekletin. Unu tuzla karıştırın. İstavritleri süzüp una bulayın ve kızgın yağda kızartın. Yanında dilediğiniz yeşillikle servis yapın.

Fırınlanmış tahin
300 gr. sade helva
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay bardağı süt
1 adet muz
1 çay bardağı ceviz
1 çay bardağı damla çikolata
Helvayı ufalayarak fırın kabına koyun. Üzerine süt ve tarçın döküp 200 derece fırında 10 dakika pişirin. Sıcakken üzerine damla çikolata ve ceviz döküp servis yapın.

Yer fıstıklı salata
1 adet marul
1 demet taze soğan
2 adet domates
2 çay bardağı yer fıstığı
1 adet limon
1/2 çay bardağı zeytinyağı
2 çorba kaşığı nar ekşisi
Yeşillikleri yıkayıp kurulayın. Taze soğanları ince ince kıyın. Domatesleri küp şeklinde doğrayın. Marulları elinizle doğrayın. Tüm malzemeyi bir kabın içinde harmanlayın. Üzerine zeytinyağı ve limon suyu döküp karıştırın. Salatayı servis tabağına aktarıp yer fıstıklarını üzerine serpin. Üzerine nar ekşisi gezdirip servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.