Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Kabak haşlama

4 adet kabak
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı tereyağı
1 kase yoğurt
Tuz, kırmızı pul biber
Kabakları uzun parmak şeklinde doğrayın ve çok az suda 10 dakika kadar haşlayın. Servis tabağına alıp üzerine tuz serpin. Yoğurdu dövülmüş sarımsakla karıştırıp haşlanmış kabağın üzerine dökün. Yağı kırmızı biberle yakıp üzerine gezdirin.

Reçelli kek
4 çorba kaşığı tereyağı
1/2 su bardağı şeker
4 çorba kaşığı süt
2 adet yumurta
1 su bardağı tepeleme un
1.5 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı vanilya Üzeri için:
1 su bardağı vişne reçeli
2 çay bardağı Hindistan cevizi
Tereyağı ve şekeri krema kıvamına gelene dek çırpın. Üzerine yumurtayı ve sütü ekleyip çırpmaya devam edin. Elenmiş unu ve kabartma tozunu da ekleyip karıştırın. Karışımı yağlanmış kek kalıplarına paylaştırıp 180 derece fırında pişirin. Beş dakika beklettikten sonra reçele ve Hindistan cevizine bulayın.

Ispanak salatası
200 gr. ıspanak
20 adet zeytin
50 gr. lor peyniri
2 çorba kaşığı balzamik sirke
3 çorba kaşığı sıvı yağı
1/2 limon suyu
1 adet domates
Ispanakları yıkayıp suyunu süzdürün. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarın. Ispanakları derin bir kaba koyun. Üzerine sirke, zeytinyağı ve limon suyu ilave edin. Elinizle tüm yaprakların ıslanmasını sağlayın. Üzerine doğranmış domates, lor peyniri ve zeytinleri koyup karıştırın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA