YAZARA MAİL GÖNDER Yufka cipsi

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

3 adet lavaş ekmeği ya da 3 adet hazır yufka
1 çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı mısır unu
1 adet yumurta akı
2 çorba kaşığı limon suyu
Karabiber, pul biber, tuz
Lavaş ekmeklerini ya da yufkaları üçgen şeklinde kesin. Üçgenleri çırpılmış yumurta akına ve mısır ununa bulayın. Fırın kabına yerleştirip 160 derecedeki fırında, çok yakmadan kızartın.

Krepte kereviz
2 adet kereviz
3 çorba kaşığı tereyağı
750 gr. kuşbaşı kuzu eti
1'er adet soğan, havuç ve patates
10 adet mantar
1 su bardağı sıcak su
Tuz, karabiber Krep için:
3 adet yumurta
2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı sıvı yağ
2 su bardağı un, tuz Üzeri için:
8 dilim kaşar peyniri
Tereyağı, et ve doğranmış soğanı ve havucu katın. Beş dakika kavurup küp doğranmış kereviz ve patatesi ilave edin. Kavurup doğranmış mantarı ilave edin. Mantar suyunu salınca sıcak su, tuz ve karabiber ekleyin, et yumuşayana dek pişirin. Krep için verilen malzemeleri çırpıp pişirin, ortasına kerevizli harç koyup katlayın. Fırın tepsisine dizip üzerlerine kaşar peyniri koyun, sebzeli harcın sosunu dökün. Fırında pişirin.

Yeşil kurabiye
100 gr. Antep fıstığı
2 adet yumurta akı
1 su bardağı pudra şekeri
4 çorba kaşığı un
1 su bardağı kıyılmış fındık
5 çorba kaşığı erimiş tereyağı
2 çorba kaşığı nişasta
Kıyılmış fındık, fıstık, un, nişasta, yumurta akı ve pudra şekerini karıştırın. İçine erimiş tereyağını ekleyip yoğurun. Dilediğiniz şekli verip fırın tepsisine dizin. Ortalarına bütün fındık yerleştirip 200 derecedeki fırında 10 dakika kadar pişirin. Servis tabağına dizerek servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.