YAZARA MAİL GÖNDER Çerkez tavuğu

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Tavuk etini tuzlu suda haşladıktan sonra etini didikleyin. Doğranmış soğanı zeytinyağında soteleyin, sarımsak, kırmızıbiber ve Arnavut biberini ekleyip iki dakika daha soteleyin. Soğuyunca ceviz, ıslatılmış ekmek, limon suyu, iki fincan tavuk suyu, tuz ve karabiber ekleyerek robotta çekin. İçine didiklenmiş tavuğu ve baharatları ilave edip karıştırın. Üzerine yağda yakılmış pul biber gezdirin.

MALZEMELER


1.5 kg. tavuk göğsü
4 fincan su
2 çay kaşığı tuz
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 soğan
2 diş sarımsak
3 yemek kaşığı kırmızıbiber
1/2 çay kaşığı Arnavut biberi
3 fincan ceviz
2 dilim ekmek
1 yemek kaşığı limon suyu
Tuz ve biber

SAKIZLI SÜTLAÇ

Pirinci bir su bardağı su ekleyerek pişirin. Pirinçler yarı yarıya pişince üzerine sütü ekleyip pişirmeye devam edin. Pirinçler iyice pişince üzerine şekeri ve dövülmüş sakızı ekleyip karıştırın. Sürekli karıştırarak şekerin erimesini sağlayın. Servis kaplarına paylaştırıp üzerine tarçın ekerek servis yapın.

MALZEMELER


3 çay bardağı pirinç
3.5 su bardağı süt
1 su bardağı su
2 su bardağı şeker
1 çay kaşığı damla sakızı
1 çay kaşığı tarçın

KIYMALI PİDE

Ekmek hamurunu küçük bezelere ayırıp ince açın. Üzerine nemli bir bez örtüp bekletin. Rendelenmiş domates ve soğanı, kıyılmış sivri biber ve sarımsağı, salçayı ve kıymayı yoğurun. Harcı hamurların üzerine paylaştırıp kapatın. Su ve yağı karıştırıp hamurların üzerine sürün. Fırında 20 dakika pişirin.

MALZEMELER


1 adet ekmek hamuru
2 soğan
3 domates
1 çorba kaşığı salça
400 gram kıyma
4 diş sarımsak
2 sivri biber
1 çay bardağı su
1 çay bardağı sıvı yağ
Maydanoz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.