Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Patates köftesi

3 adet orta boy patates
1 adet büyük boy havuç
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1/2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
1 çay bardağı galeta unu
Tuz, karabiber
Patatesi haşlayıp ezin. Üzerine rendelenmiş havucu ekleyin. Zeytinyağı, kaşar peyniri, tuz ve karabiber katıp karıştırın. Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Köfteleri galeta ununa bulayın ve kızdırılmış sıvı yağda kızartın.

Kırmızı biber soslu tavuk
6 adet kırmızı biber
1 adet acı sivri biber
4 adet kalçalı tavuk budu
1 su bardağı su l 2 soğan
2 diş sarımsak
1 su bardağı su
1.5 çay bardağı zeytinyağı
10 adet kakule
1'er çay kaşığı pul biber, toz kişniş, tuz ve karabiber
Beş adet kırmızı biber ve sivri biberi irice doğrayın. Biberleri, dörde bölünmüş soğan ve sarımsağı, suyu blender'da çekin. Kakuleyi zeytinyağında bir-iki dakika kavurun. Pul biber ve biberli sosu üzerine ekleyin, 10 dakika pişirin. Tavukları ekleyip 35-40 dakika pişirin. Kalan kırmızı biberi közleyip ince şeritler halinde doğrayın. Tavuğu ocaktan almaya beş dakika kala közlenmiş biber, kişniş, karabiber ve tuz katın.

Çilekli krema
2 su bardağı süt
3 çorba kaşığı un
4 çorba kaşığı şeker
2 paket vanilya
1 limon kabuğu rendesi
10 adet çilek
3 çorba kaşığı rende çikolata
Süt, un ve şekeri bir tencereye koyup iyice çırpın. Tencereyi ocağın üzerine alıp koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp içine vanilya ve rendelenmiş limon kabuğu rendesini ekleyip karıştırın. Soğuyunca kaselere paylaştırın. Üzerini dilimlenmiş çilek ve çikolata rendesi ile süsleyerek servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA